Deel dit artikel:

Eddy Merckx Cycles neemt je mee naar Salzburgerland

Overal is er waardering en ontzag voor de prestaties van Eddy Merckx. Niet voor niets komt de Tour de France in 2019 naar Brussel. Ook in het Oostenrijkse Salzburgerland is er bewondering en respect. Daar vindt op zondag 10 september opnieuw de Eddy Merckx Classic plaats. In een wedstrijd van Eddy Merckx Cycles kun je een reis naar deze wielertocht winnen.

De vijfvoudig Tourwinnaar laat zich graag zien in het merengebied van Salzburg. Als enthousiast skiër is hij ooit gevallen voor de schoonheid van het SalzburgerLand. Volgens Merckx herinnert de prachtige natuur aan klassiekers als de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik, twee van de vele koersen die hij in zijn loopbaan won. Tijdens één van de ritten door het SalzburgerLand kreeg hij het idee om in deze regio een wielerevenement te organiseren. Geen pure koers, maar een wielermarathon waarbij het draait om zowel de sportieve prestaties als de natuur. Daarmee was de Eddy Merckx Classic geboren.

Inmiddels is dit event een vast uitje voor vele wielertoeristen. De classic trekt elk jaar zo’n 1.500 wielrenners naar het merengebied bij Salzburg. Iedereen kan aan deze wielerwedstrijd meedoen. In 2016 namen behalve Eddy Merckx zelf ook Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Rob Harmeling, Stephen Roche en vele andere internationaal bekende wielrenners deel.

De elfde editie van de Eddy Merckx Classic bestaat uit twee evenementen. Op 9 september vindt de VIP-rit met Eddy Merckx plaats en op 10 september de eigenlijke marathon met drie routes die verschillen qua lengte en aantal hoogtemeters. Voor ambitieuze beginners die voor het eerst een wielerronde willen rijden is er de route met 63 kilometer en 918 hoogtemeters. De middellange route is 106 kilometer lang en heeft 1.593 hoogtemeters. De zwaarste route telt 169 kilometer en 2.609 hoogtemeters. Fietsers gaan onder meer langs elf schitterende meren van SalzburgerLand en Salzkammergut. Start en finish liggen in het pittoreske Fuschl am See.

Fietsreis naar Salzburgerland
Eddy Merckx Cycles heeft een wedstrijd uitgeschreven waarbij je kans maakt op een reis naar het Salzburgerland voor twee personen. Uiteraard ga je in het weekend van de Oostenrijkse classic, zodat je daar kunt fietsen. Op de website van de fietsenfabrikant kun je je registreren en dien je twee vragen te beantwoorden. De antwoorden daarop kun je vrij gemakkelijk achterhalen. Als je wint, dan word je heerlijk in de watten gelegd. De vlucht, overnachting, transfers en startbewijzen zijn inbegrepen. Ook mag je dat weekend exclusief achter de schermen van Eddy Merckx Cycles meekijken. Je ziet dan alvast de 2018-collectie van de fabrikant.