Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

E64: ook Colnago gaat elektrisch

Wat hebben Wilier, Pinarello, Bianchi en Colnago met elkaar gemeen? Antwoord 1: het zijn alle vier Italiaanse fietsfabrikanten met een lange traditie. Antwoord 2 is sinds een paar dagen geldig: het zijn alle vier Italiaanse fietsfabrikanten met een lange traditie én een racefiets met elektrische trapondersteuning in het gamma. De E64 is Colnago’s eerste E-racer.

Het warm water opnieuw uitvinden is riskant en duur, dus hoeven de fietsfabrikanten die een E-racer aan hun gamma willen toevoegen zich over slechts één vraag het hoofd te breken: welke aandrijfunit gaan we gebruiken? Colnago gaat net als Wilier voor de Ebikemotion unit die 250 Watt levert en in het achterwiel wordt ingebouwd. All-in weegt de Ebikemotion unit slechts 3,7 kilogram en mede daardoor claimt Colnago voor de E64 een rijklaar gewicht van amper 12 kilogram. Heel interessant aan de Ebikemotion aandrijfunit is dat je met een gratis app het systeem helemaal naar je wensen kunt afstellen en tunen, zelfs gekoppeld aan je hartslag zodat je letterlijk nooit meer over je toeren gaat.

C64 + elektriciteit = E64

Zoals de naam al doet vermoeden is de E64 afgeleid van de C64. Voorlopig wordt de fiets slechts in één afmontage aangeboden: met een Shimano Ultegra aandrijving met kabelbediende derailleurs en hydraulische schijfremmen. Met een adviesprijs van 4.999 euro is de E64 in het segment van de E-racers best competitief geprijsd.

Op www.grinta.be testten we al één e-racer met de Ebikemotion, de Wilier Cento1 Hybrid. Die 100% Getest lees je hier.. Alle info over de Colnago E64 vind je hier.

Gerelateerde artikels