Deel dit artikel:

Dwars door het Hageland zoekt alle lekkernijen van de streek op

Dwars door het Hageland is er niet alleen voor de profs; er is ook toerversie die voorafgaat aan de klassieker. Deze tocht gaat door op zaterdag 15 juni en is onderdeel van de Coppa Grinta!.

Dwars door het Hageland springt in het oog. Niet alleen omdat geen enkele andere toertocht het volledige Hageland in al zijn facetten bestrijkt, maar ook omdat onverharde wegen een belangrijk aandeel hebben. Met holle wegen, bospaden en grindwegen zoekt deze tocht alle lekkernijen van de streek op. De rit is een aaneenschakeling van hellingen, kasseien en onverharde stroken. Kortom: een must voor de fietsliefhebber.

Er zijn ritten van 50, 80 en 110 kilometer, met een passage op de citadel van Diest, aankomstzone van de wedstrijd voor de profs. Voor wielertoeristen zijn de start en aankomst op de Grote Markt in Aarschot. Ook dat is een heel mooie, sfeervolle locatie. Voorinschrijven kan tot en met 14 juni (12 euro). Op de dag zelf is er daginschrijving (15 euro) vanaf 7.30 uur. Tot 10.00 uur is er de start voor de 110 kilometer, tot 11.00 uur voor de overige twee ritten.

Coppa Grinta!

Dwars door het Hageland is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.