Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Down Under-collectie van Specialized in Budgie-stijl

Wie Specialized volgt, weet dat het merk ieder jaar met een speciale Down Under-collectie komt. Daarmee worden de renners die Specialized sponsort op creatieve wijze aangemoedigd. Ditmaal draait de Down Under-collectie om de snelheid en kleur van de Australische Budgie.

Voor wie niet direct een beeld heeft bij het horen van de term Budgie: dit is een grasparkiet. Door toedoen van de felle, verwoestende bosbranden in Australië worden dit kleine vogeltje en vele andere wilde dieren behoorlijk bedreigd. Specialized trekt zich het lot van de dieren aan en heeft aangekondigd 100.000 US dollar over te maken aan de hulpverleners in Australië. Het geld gaat naar WIRES Australian Wildlife Rescue Organisation. Deze organisatie zorgt ervoor dat wilde dieren, die door de brand zijn getroffen, worden gered en verzorgd.

Down Under-collectie

De Down Under-collectie bestaat uit diverse elementen: een Allez Sprint Disc frameset, S-Works 7 schoenen, Prevail, Evade helmen met ANGi, Road Tall sokken en een Deflect UV Cap. De styling van al deze producten doet denken aan de prachtige blauwe, groene en gele veren van dit brutale vogeltje.

Allez Sprint Disc

De Allez Sprint is gemaakt door middel van de D’Aluisio Smartweld-technologie. Dit betekent dat er meer lasmateriaal wordt geplaatst waar nodig is. Dit resulteert in een aluminiumfiets die aanzienlijk stijver is. Specialized claimt hiermee zelfs de stijfste aluminiumfiets in huis te hebben die ze ooit getest en geproduceerd heeft. De fiets heeft een korte achterbrug voor een stijve driehoek. De buisvormen zijn aerodynamisch geoptimaliseerd. De FACT carbon voorvork biedt veel stuurrespons aan de voorkant, terwijl oneffenheden in het wegdek worden geabsorbeerd.

  • Allez Sprint Disc Frameset – 1249 euro
  • S-Works 7 Schoenen – 379,90 euro
  • Prevail helm met ANGi – 279,90 euro
  • Evade helm met ANGi – 299,90 euro
  • Road Tall Sokken – 12,90 euro
  • Deflect UV Cap – 24,90 euro

Eerste koersen

De collectie is als eerste in actie te zien tijdens de Santos Women’s Tour Down Under op 16 januari. Rensters van het Australische Specialized damesteam rijden met de producten rond. Vervolgens komen de herenteams van Deceuninck – Quick-Step en BORA-hansgrohe op 19 januari in actie tijdens de Schwalbe Classic in Adelaide. Enkele World Tour-renners zullen koersen met de Down Under Allez Sprint Disc.

  • Specialized is ook van de partij op Velofollies (17, 18 en 19 januari). Standnummer: 317