Deel dit artikel:

Dottore Clima: de Q36.5-schoen die aanvoelt als een sok

Dottore Clima. Dat is de naam van de nieuwe wielerschoenen van Q36.5. Het schoeisel van de Italiaanse fabrikant doet met zijn knitted bovenkant sokachtig aan. De gekozen constructie moet vooral voor een hoog ademend vermogen zorgen.

Het bovenwerk van de nieuwe Dottore Clima bestaat uit een dunne, knitted stof. Daardoor voelt het aan alsof je een sok aantrekt in plaats van een paar schoenen. De weefconstructie voorkomt naden, wat het draagcomfort een positieve impuls geeft. Q36.5 heeft geen TPU of lijm toegepast. Ook dat is volgens de Italianen gunstig voor het ademend vermogen (en dus het comfort). Bovendien maakt dit de productie wat milieuvriendelijker.

Ondersteuning

Hoewel de Dottore Clima als een sok aanvoelt, biedt deze waar nodig wel voldoende ondersteuning. Dat is te danken aan de meerlaagse structuur. Het schoenontwerp volgt de natuurlijke vorm van de wreef en omsluit deze, maar zonder de knellen. De hiel wordt tegelijkertijd goed gestabiliseerd, zo belooft Q36.5. Je sluit de Dottore Clima met twee BOA-draaiknoppen.

Directe verbinding

De binnenzool is afkomstig van Solestar. De toegepaste carbonvezels voor de buitenzool zijn van oorsprong bedoeld voor de ruimte- en luchtvaartindustrie. De zool is zo dunner en bovendien is er sprake van een directere verbinding tussen de voet en pedalen. Aan de voorkant van de zool zit nog een extra ventilatieopening.

Twee kleuren

De nieuwe wielerschoenen wegen 270 gram (in maat 42) en zijn verkrijgbaar in grijs en zwart. Er zijn negentien maatvoeringen (37 tot en met 48). Ben je overtuigd, dan moet je wel diep in de buidel tasten: 470 euro. De schoenen gaan in maart in de verkoop. Je kunt nu al wel pre-orderen.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE