Deel dit artikel:

DOTS.bike: achterlicht met een veelvoud aan functies

De nieuwe DOTS.bike van ConnectLab S.r.l hoort thuis in het rijtje multifunctionele fietslampen. Naast achterverlichting biedt het apparaatje voor aan de zadelpen onder andere ook fietsbeveiliging en een lokalisatiefunctie.

Je bevestigt de DOTS.bike vrij eenvoudig aan de zadelpen, een rubberen spacer beschermt tegen mogelijke schade. Na montage heb je een achterlicht dat tevens voorziet in een remlichtfunctie. Vertraag je, dan merkt het verkeer achter je dat snel op doordat het rode licht intensiveert. Op die manier wil het Italiaanse ConnectLab S.r.l de fietsveiligheid verbeteren.

In de DOTS.bike zit een tracker gebouwd (technologie op basis van GPS, WiFi LBS en BLE5). Via bluetooth-koppeling met je smartphone kun je de locatie van de fiets op afstand volgen. Onder andere bij diefstal komt dat van pas. Dieven kunnen het lichtgewicht apparaat (240 gram) weliswaar verwijderen, maar als ze daarbij de anti-diefstal schroeven vernielen, klinkt er een alarm (93 decibel).

Staat je fiets geparkeerd en hij valt hij om, dan krijg je dankzij ingebouwde sensoren direct een waarschuwing op je smartphone. De batterij (totale capaciteit: 2450 mAh) is via een meegeleverde USB-kabel op te laden. Je kunt de DOTS.bike die tegen water is bestand alvast reserveren voor 129 euro.