Deel dit artikel:

Door het water fietsen in Limburg

Grondleggers van het fietsroutenetwerk blijven voorop lopen.

Leuk nieuws over het fietsknooppuntennetwerk in Limburg! Vanmiddag werd een gloednieuw fietspad geopend dat je dwars door het water voert! Wat Moses in vroeger dagen deed, de zee splijten, dat hebben ze nu in Limburg voor alle fietsers gedaan.

Bij knooppunt 91 in Bokrijk ligt een nieuw traject dat de vijvers van natuurgebied De Wijers doorkruist, meer nog: je rijdt echt tussen het water door. Op ooghoogte kijk je links en rechts over de vijvers uit, en wie wil, kan zijn handen lekker door het water laten peddelen. Lijkt ons heerlijk op warme dagen. De opening vandaag verregende enigszins vanwege het onvoorspelbare april-weer, maar dat kon het enthousiasme van de aanwezigen niet drukken.

Het fietspad door het water voegt een unieke beleving toe aan het Limburgse fietsroutenetwerk, de bakermat aller fietsnetwerken. Niet alleen blijft Limburg daarmee koploper als het om knooppuntennetwerken gaat, het pad creëert ook een nieuwe toegangspoort tot De Wijers, een omvangrijk natuurgebied met talloze vijvers, die vroeger voor de viskweek gebruikt werden, maar inmiddels tot dichtbegroeide natuur zijn geëvolueerd. In Limburg wil men dit gebied nog verder ontsluiten voor fietsers, en het nieuwe waterpad is daar de eerste aanzet toe.

Het Limburgse routenetwerk is al meer dan 20 jaar een belangrijke motor voor de vrijetijdseconomie in de provincie, en zorgt met ruim 2 miljoen fietstoeristen per jaar voor veel werkgelegenheid. Om de rol van trendsetter te blijven behouden worden er dan ook voortdurend innovaties ontwikkeld. Naast het waterpad staan er ook nog een fietsbeleving door de lucht en eentje onder de grond op de planning. Dat belooft! 

Het nieuwe fietspad past helemaal binnen het ‘ABC-principe’ van Toerisme Limburg: veilige fietsroutes die zoveel mogelijk Autovrij, Belevingsvol en Comfortabel zijn. Dankzij de beperkte hellingsgraden is het autovrije waterpad voor iedereen comfortabel toegankelijk. Ook de omliggende fietspaden werden opgefrist voor meer comfort, terwijl het belevingsaspect overduidelijk is: nergens anders kun je fietsen op ooghoogte van de waterspiegel. Je ziet, voelt en ruikt het water terwijl je fietst!

‘Fietsen door het water’ (FDHW) is voor het grote publiek per direct toegankelijk. Het pad ligt nabij knooppunt 91 en meer info vind je op www.toerismelimburg.be.

Via de hashtag #FDHW lanceert Toerisme Limburg ook een oproep aan fietsers om foto’s te nemen van hun ‘door het water ervaring’ en die te delen op social media. (RVS)

 

 

 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE