Deel dit artikel:

Dolomietenetappe Giro eert Granfondo Sportful

De Ronde van Italië 2019 doet op 1 juni het parcours van de Granfondo Sportful aan. De Sportful Dolomiti Race - zo heet de cyclosportieve tocht officieel - is op 16 juni aan zijn 25ste editie toe en dat zilveren jubileum zet de Giro dus in de verf.

Feltre is al 24 jaar op rij de gaststad van de Sportful Dolomiti Race. Niet onlogisch aangezien het hoofdkwartier van de Italiaanse kledijfabrikant Sportful in Fonzaso, vlakbij Feltre, is gelegen. Naar aanleiding van de 25ste editie van de granfondo op 16 juni 2019 trekt het Giropeloton twee weken ervoor over het parcours van de Sportful Dolomiti Race. Scherprechters in het parcours zijn de Cima Campo, de Passo Manghen, de Passo Rolle en de Croce d’Aune. In de 193 km lange etappe russen Feltre en de top van de Croce d’Aune-Monte Avena wacht de WorldTour-renners dus hetzelfde parcours als dat van de granfondisti. Samen met de etappe over Gavia en Mortirolo wordt deze Girorit mogelijk beslissend over de eindzege in La Corsa Rosa.

Onlangs fietsten we, op uitnodiging van Sportful, een stukje van het parcours van de granfondo. Met name de uitzichten op de Manghen en de top van de Rolle waren en zijn verbluffend. Wie een granfondoplan heeft voor 2019, overweeg dan alsjeblieft deze ‘klassieker’. Inschrijven voor de Sportful Dolomiti Race doe je hier.