Deel dit artikel:

Dolomieten decor van twee grote events

De regio Alta Badia, in het hart van de Dolomieten, is deze maand gastheer van grote wielerevents. Van 8 tot en met 10 september is er Climbing For Life Dolomiti Alta Badia. Een week later, op 17 september, is er de Sellaronda Bike Day.

Climbing For Life is een gekend initiatief voor het goede doel. Er doen ditmaal 1.800 Vlamingen aan mee die zich al sportend inzetten voor de strijd tegen longaandoeningen zoals Astma, muco, COPD en long-covid. De fietsers rijden over de bekende beklimmingen in de buurt, waaronder de Giau, Falzarego, Valparola en vier bergpassen van de Sellaronda. Ook voor wandelaars en hardlopers zijn er parcoursen uitgezet.

Bijzonder is dat er een groep ambassadeurs met longaandoeningen deelneemt. Zij zijn begeleid door een medisch team en experts van Energy Lab en in zes maanden tijd klaargestoomd voor Climbing For Life Dolomiti Alta Badia. De ambassadeurs vertegenwoordigen iedereen die kampt met longaandoeningen en daarbij zamelen ze geld in voor het goede doel. Misschien nog wel het allerbelangrijkste: ze willen anderen inspireren. Ga voor meer informatie naar de website van Climbing For Life Dolomiti Alta Badia.

Sellaronda Bike Day

Een van dé attracties voor fietsers in de Dolomieten is de Sellaronda. Deze bestaat uit de passen rond het Sellamassief: de Sella, Gardena, Pordoi en Campalongo. Op zaterdag 17 september wordt deze volledige ronde van 53 kilometer (met ruim 1.600 hoogtemeters) tussen 8.30 en 15.00 uur vrijgehouden voor fietsers. Gemotoriseerd verkeer is er niet op de Sellaronda Bike Day.

De organisatie van de Sellaronda Bike Day adviseert fietsers om de ronde tegen de klok in te rijden. Een vast vertrekpunt is er niet. Je kunt gewoon op elk punt van de route inhaken. Er is onderweg onder meer technische assistentie voorzien. Ga voor meer informatie naar de website van de Sellaronda Bike Day.