Deel dit artikel:

Doc’Riders: fiets 200 kilometer in 24 uur voor het goede doel

België krijgt er een nieuwe wieleruitdaging bij: Doc’Riders (22 en 23 september). In teams van drie personen rijden deelnemers 200 kilometer binnen 24 uur. De sportprestatie brengt geld in het laatje ten behoeve van solidariteitsacties van Dokters van de Wereld. Start- en aankomstplaats is Marche-en-Famenne.

In teams van drie personen – niet meer, niet minder – ga je de uitdaging aan om een parcours van 200 kilometer met de fiets af te leggen (zonder elektrische traphulp, aflossing of technische ondersteuning). Op zaterdag verschijn je om 15 uur aan de start, waarna je er alles aan doet om de finish in minder dan 24 uur tijd te bereiken. Er wordt zowel overdag als ’s nachts gereden.

Het parcours doet paden en verharde wegen aan en is uiterst geschikt voor mountainbikes. Op zeven locaties langs het parcours van 200 kilometer zijn er controleposten. Je kan er terecht voor bevoorrading, om even te rusten, indien nodig je fiets terug in orde te brengen en om even met de supporters te praten. Meer informatie over het parcours is te vinden op de website van Doc’Riders.

Solidariteit
Doc’Riders is meer dan een sportieve uitdaging. Het is ook een solidariteitsuitdaging, in die zin dat je minstens 1.500 euro aan giften moet ophalen bij bijvoorbeeld vrienden, familie en collega’s. Pas als dat bedrag is ingezameld, mag je aan de startlijn van Doc’Riders verschijnen. Al het geld dat door de teams bijeen wordt gebracht, gaat naar de solidariteitsacties van Dokters van de Wereld, zowel in België als in de rest van de wereld.

Gerelateerde artikels