Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit zijn de vrouwelijke wielercollega’s van Greg Van Avermaet

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint het wielervoorjaar zaterdag pas echt. Het openingsweekend is voor wielerploeg CCC-Liv een reden om zichzelf te presenteren in een digitaal teammagazine, gevuld met interviews, foto’s en video’s. Ook is er een actie waarbij je een racefiets kunt winnen.

Voor wie het nog even wennen is: CCC-Liv zijn de vrouwelijke collega’s van onder meer Greg Van Avermaet en Laurens ten Dam die bij CCC rijden. Beide teams zijn min of meer aan elkaar verbonden, want ze hebben dezelfde hoofdsponsor, rijden allebei op fietsen van Giant (Liv is het vrouwenlabel van Giant) en hebben nagenoeg hetzelfde opvallende oranje shirt. Bij CCC-Liv rijden onder meer Marianne Vos en Ashleigh Moolman Pasio, maar ook een Vlaamse, Valerie Demey.

Winnen in voorjaar

Het magazine bevat voorbeschouwingen met rensters, onder wie de kopvrouwen Ashleigh Moolman Pasio en Marianne Vos die in het voorjaar wedstrijden hebben aangestipt. “Er is één koers die ik héél graag op m’n erelijst zet: de Waalse Pijl! Die is voor mij speciaal vanwege de bijzondere vibe, de supporters en de iconische finish op de Muur van Huy. Zoveel wedstrijden met aankomst op een top zijn er in onze sport niet”, aldus Moolman Pasio, die al zes keer in de toptien eindigde.

Pieken in Vlaamse klassiekers

Valerie Demey is een van de grotere Vlaamse talenten. Ze zet haar zinnen op de Vlaamse klassiekers. “Ik ben allround. Maar vorig jaar is gebleken dat ik in de Vlaamse klassiekers het best tot m’n recht kom. Daar gaat het veel om kracht, positioneren en wringen. Dat ligt mij wel. Ik wil in de komende jaren graag focussen op de wedstrijden waarin ik goed ben. Meer pieken dus. Op termijn zou ik bijvoorbeeld ook de Amstel Gold Race of Luik-Bastenaken-Luik moeten aankunnen. Dat blijkt ook wel uit de resultaten van mijn fysieke tests. Ik zet die wedstrijden zeker niet uit mijn hoofd.”

Exclusief beeld

Het teammagazine brengt exclusief beeldmateriaal van trainingskampen en de eerste wedstrijden van 2019, net als een video met een Q&A tussen Jeanne Korevaar, Marianne Vos en Ashleigh Moolman Pasio. Ook vestigt CCC-Liv de aandacht op haar koersfiets, de Liv Langma, die afgewerkt is met de nieuwste groepset van SRAM, de Red eTap AXS. Performancemanager Hidde Bekhuis vertelt hoe de ploeg met geoptimaliseerd materiaal verschil probeert te maken. Daarbij werkt hij met producten van CEMA Bearing.

Winactie

Lezers van het magazine maken kans op prijzen. Samen met Fietsenwinkel.nl geeft het team een Liv Avail 1 weg. Verder dingen lezers mee naar goodiebags met merchandising en een ‘embedded’ koersdag vanuit de volgwagen, op de bijrijdersstoel naast ploegleider Jeroen Blijlevens. Om in aanmerking te komen laten mensen in een reply weten waarom ze graag meedingen naar de prijzen. Fietsenwinkel.nl biedt tevens een kortingsactie aan lezers.

Fietsen in Zuid-Limburg

Landal Kasteeldomein de Cauberg biedt lezers tot 100 euro korting op hun verblijf. Het vakantiepark met bungalows en appartementen is gevestigd op de top van Nederlands bekendste helling en is een geschikte accommodatie voor wielrenners met alle faciliteiten voor een ontspannen fietsvakantie. CCC-Liv verblijft hier tijdens enkele van de voorjaarsklassiekers.