Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit zijn de nieuwste zadels van fi’zi:k

Bij fi'zi:k hebben de ontwikkelaars de afgelopen maanden alles uit de kast getrokken om voor 2018 een vernieuwde serie zadels te kunnen presenteren. Het resultaat is de Versus EVO, een collectie van vier zadels die ontwikkeld zijn met de gedachte om drukpunten zo veel als mogelijk te voorkomen.

In de nieuwe Versus EVO-collectie borduurt fi’zi:k voort op de bewezen voordelen van het Spine Concept EVO. Daarbij kijkt men naar de flexibiliteit van de fietsers. fi’zi:k onderscheidt grofweg drie typen fietsers: de Snake (lenige fietsers die vrij kunnen bewegen op het zadel), de Bull (rigide fietsers die wat hulp kunnen gebruiken om het bekken te kantelen) en de Chameleon (de fietsers die tussen de twee uitersten in zitten).

Aan de hand van die categorisering wordt bepaald welke fietsonderdelen (onder andere het zadel) het beste bij je lichaam passen. Op zadelgebied is de indeling als volgt: de Snake-fietser kan waarschijnlijk het beste uit de voeten met het smalle Arione-zadel, de Bull voelt zich thuis op het breder gevormde Aliante-zadel en de Chameleon-fietser doet er wellicht verstandig aan met het allround zadel Antares de weg op te gaan. Dit laatste zadel ondersteunt je goed in elke fietspositie.

De nieuwe Versus EVO-range combineert het Spine Concept EVO met het Pressure Relief Channel-systeem. Dat is een concept waarbij wordt gestreefd naar maximale drukverlaging. Het voorkomt gevoelloosheid (een probleem waar veel fietsers helaas mee kampen!) en ondersteunt maximaal door het lichaamsgewicht vand e fietser over het gehele zadel te verspreiden.

fi’zi:k gebruikt in de vernieuwde collectie dezelfde zadelnamen: de Arione, Aliante en Antares (mannen). Voor vrouwen is er de Luce. De Versus EVO-zadels zijn er in een dichte en open uitvoering. Dit om meer keuze te bieden en nauw aan te sluiten op de behoeften van de fietsers. Onderstaande video geeft een indruk van de vernieuwde zadelrange van fi’zi:k.

Gerelateerde artikels