Deel dit artikel:

Dit zijn de nieuwe fietsen van Wilier Triestina – Selle Italia

Wilier Triestina zet renners op paradepaardjes uit haar collectie.

De renners van Wilier Triestina  – Selle Italia zijn klaar voor het nieuwe wielerseizoen. Mannen als Filippo Pozzato en Jakub Mareczko gaan komend jaar de weg op met fietsen van Wilier. De Italiaanse fabrikant, tevens naamgever van de ploeg, zet de coureurs op de paradepaardjes uit haar collectie.

unnamed-2.jpg

“Blikvanger Filippo Pozzato krijgt een speciaal fietsdesign in blauw en fluorgeel”

Alle renners gebruiken in 2017 de Cento10AIR. Die is speciaal voor het team in een glossy, rood-witte kleur gespoten, passend bij de huisstijl. De fietsen zijn uitgerust met de nieuwe Shimano Dura Ace 9100 groepset en Ursus-wielen. De leveranciers van alle componenten zijn gelijk aan die van vorig jaar. Naast Shimano en Ursus zijn dus ook onder meer FSA, Vittoria en Selle Italia aan de ploeg verbonden.

Een aantal renners krijgt specifiek materiaal. Sommigen rijden met het geïntegreerde stuur ‘Alabarda’, anderen met de standaard versie. Enkele renners hebben de Zero.7 van Wilier Triestina tot hun beschikking. Het is de lichtgewicht klimmersfiets, die ook is voorzien van ‘Alabarda’. Het is een eigen, aerodynamisch, carbon ontwerp van Wilier Triestina waarbij de versnellingskabels volledig zijn weggewerkt.

Voor Mareczko en Pozzato heeft men zich in de aanloop naar dit seizoen extra ingespannen. Zij krijgen hun fiets met Di2-groepset in een speciale kleurstelling geleverd. In het eerste deel van dit seizoen rijdt Pozzato met een blauw gekleurd frame met opvallende fluorgele accenten. Het is het design dat afgelopen jaar rond het wereldkampioenschap in Qatar werd gepresenteerd.

De uitrusting van Wilier Triestina – Selle Italia is voorgesteld tijdens de teampresentatie van de wielerploeg in Italië, op een paar kilometer afstand van het hoofdkwartier van de formatie. Met onder meer blikvanger Pozzato en sprinttalent Mareczko mikt de formatie op successen in Milaan – San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Giro d’Italia. Ook het Italiaans kampioenschap is een belangrijk doel van het team. De ploeg gaat voor het negende seizoen de weg op. 

unnamed-3.jpg