Deel dit artikel:

Dit lees je in Grinta! 89

Daar is ‘m! Daar is ‘m! De nieuwe editie van Grinta!. Nummer 89 al. Over snelle sokken, de heldenroute van Bartali, fietsen op Tenerife, onderdelengroepen en je fietskalender in 2022.

10 paar aero sokken getest

Wie er op de fiets ‘pro’ wil uitzien, zorgt niet alleen dat de trainingen zijn afgewerkt, die let ook op zijn of haar fietssokken. ‘Aero’ ziet er ‘pro’ uit en naar verluidt doen ze je ook sneller gaan. Wij testten tien paar snelle sokken.

Bartali achterna in Toscane

Gino Bartali redde heel wat Joden door tijdens de Tweede Wereldoorlog valse documenten in zijn fiets te smokkelen. Wij reden zijn legendarische rit tussen Firenze en Assisi opnieuw.

Marktoverzicht: onderdelengroepen

We bespreken uitvoerig de nieuwigheden bij de drie grote spelers Shimano, SRAM en Campagnolo. We zoeken uit welke merken ook hun plaats willen veroveren op de onderdelenmarkt en welk materiaal geschikt is voor gravelrijders.

Toeren, gravelen of cyclo’s rijden?

Neem alvast je agenda ter hand. We presenteren alle belangrijke kalenders met onder meer alle ritten van de Coppa Grinta!, alle interessante granfondo’s en een uitgebreide gravelkalender.

In het wiel bij Bart Swings

Als schaatser Bart Swings in februari goud wint tijdens de Winterspelen zal hij dat deels te danken hebben aan zijn fietstrainingen.

Reportage: Saimaa Cycle Tour

Maak kennis met het sprookjesachtige Finland waar onze reporter tijdens Midzomernacht een fietsevent van 300 kilometer fietste. ‘s Nachts ja.

Hotspot: Tenerife

Misschien wel de populairste bestemming voor wielerprofs die op hoogtestage trekken: Tenerife en zijn alom aanwezige Teide. Onze man trok erheen en bracht de fietsbestemming in kaart.

Profs kopiëren doe je beter (niet)

Onze huiscartoonist Leo illustreerde een lijstje met do’s en don’ts voor de wielertoerist. Wat nemen we best over van de profwielrenner en wat laten we het liefst links liggen?

De Bergen: Les Lacets du Montvernier

Korter krijg je de Alpenbeklimmingen niet maar aan karakter hebben Les Lacets du Montvernier geen gebrek. We tackelden de vele haarspeldbochten en deden de Col du Chaussy ook nog eens als uitsmijter.

Grinta! editie 89 ligt nu in de winkel en is HIER online te bestellen!