Deel dit artikel:

Dit lees je in Grinta! 85

Van de kasseien naar de hellingen en de bergen. Grinta! 85 doet je fietsen in de Ardennen, op gravelwegen, in de Italiaanse cols en op tal van andere plekken. Cyclorijders komen ook aan hun trekken met een uitvoerig granfondodossier.

Alles over GRANFONDO

Of de granfondo(na)zomer intact blijft en of er straks een Marmotte, Maratona dles Dolomites of Ötztaler zal worden georganiseerd, was bij het ter perse gaan niet duidelijk. Toch laten we geenszins na je onder te dompelen in de wereld der cyclo’s en cyclorijders. Met onder andere een column van een die hard granfondist, een enquête onder de leden van Granfondoteam.be, een reisverhaal in de Ötztaler Alpen en 10 tips om een betere cyclorenner te worden.

De Bergen: Passo di Falzarego

De rubriek ‘De Bergen’ is terug van weggeweest. Met een resem nieuwe Europese cols. We steken van wal met de Falzaregopas in de Italiaanse Dolomieten. Berucht van WO I, bekend van de Giro.

8 podiumbeesten

Op onze redactie is het een komen en gaan van fietsen. Racefietsen, gravelbikes, e-bikes, mountainbikes: noem maar op. Een aantal fietsen, acht stuks, zetten we even in de spotlights. Wat zijn ze? Wat kunnen ze? Wie rijdt ermee? Acht podiumbeesten in de kijker.

De Ardennen: klimmen in eigen land

In vorige aflveringen van de magazinerubriek ‘Hotspot’ was het aantal binnenlandse bestemmingen beperkt. Oudenaarde (België) en Valkenburg (Nederland) waren het dichtstbij. De hoogste tijd om de Belgische Ardennen alle eer aan te doen, vond redacteur Steven.

In het wiel bij ons olympisch roeiduo

Het Belgische olympische roeiduo Tim Brys en Niel Van Zandweghe heeft niet alleen sterke armen, de twee mannen zijn ook voorzien van een stel krachtige stampers. Eindredactrice Joyce trok er met hen op uit in de Oost-Vlaamse Zwalmstreek.

Gravel: 10 redenen om ermee te beginnen

Dat gravel meer is dan een rage, mag duidelijk zijn. Gravel is the new big thing. Dat de zomer van 2021 een gravelzomer worden mag. Als dat nog nodig zou zijn, zochten en vonden wij tien goede redenen om te gravelen.

Extra modebijlage: 32 zomeroutfits

48 bladzijden extra krijg je bij Grinta! 85. Maar liefst 32 zomeroutfits voor hem en haar zetten we in de kijker.

Gerelateerde artikels