Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit is het koele, witte Tour-shirt van Chris Froome

Team Sky zal in de komende Tour de France te zien zijn in een nieuwe uitrusting. Castelli voorziet Froomey & co van een witte variant van de huidige tenue. Het bekende streepjespatroon blijft behouden. Enkel de jersey komt in de speciale uitvoering.

Fans van het Britse team kregen de kans om hun naam op de jersey te zien verschijnen die de Sky renners zullen dragen tijdens de officiële presentie van de Tour de France in Düsseldorf. Een aantal supporters zal zijn of haar naam geprint zien in de blauwe lijn op de achterkant van de tenue.

Teammanager Dave Brailsford van Team Sky is blij met de nieuwe kit. “We zijn altijd voorstander om iets speciaal te doen en waren het er dan ook snel over eens om deze nieuwe kit te lanceren voor de grootste wielerwedstrijd te wereld. We kunnen niet wachten om met deze kit te pronken.”

Chris Froome, wiens doel een vierde eindzege is, is alvast enthousiast. “Onze fans zijn ontzettend belangrijk voor ons. Ze maken echt het verschil tijdens wedstrijden. Dat we hen de kans te geven om erbij te zijn tijdens de start van de Tour de France is een geste, een bedankje voor alle steun.”

“De witte jersey was vanaf de ontwerpfase van de kit voor dit seizoen één van de opties”, zegt Steve Smith, Brand Manager Castelli. “We wisten allemaal dat we deze kleur graag terug wilden zien in het peloton. De Tour de France was een ideale opportuniteit. De kit ziet er echt super modern en tevens klassiek uit.”

Het Tour de France-shirt zal gelimiteerd verkrijgbaar zijn in de Benelux. Het komt beschikbaar in de week voor de Tour.

Team Sky’s geheim voor warme dagen
Tijdens de Tour de France kan het broeierig warm zijn en zullen de renners zich naar deze weersomstandigheden moeten kleden. Zeker tijdens bergetappes zal de juiste kledij van essentieel belang zijn. Team Sky zal in Frankrijk gebruik kunnen maken van een Castelli combinatie voor dit soort weersomstandigheden: de Climber’s 2.0 Jersey en Inferno Bibshort.

De Climber’s 2.0 Jersey heeft zijn naam niet gestolen en is specifiek ontwikkeld om te klimmen en te fietsen in warm weer. Het idee hierachter was om deze zo licht mogelijk te maken voor de beklimmingen en zo koel mogelijk te maken voor warm weer. Er wordt gebruikgemaakt van hetzelfde patroon als de Aero Race 5.1 Jersey, waardoor deze ook zeer aerodynamisch is. Zo is tijdens testen in de windtunnel gebleken dat de Climber’s Jersey slechts 4 watt trager is als 5.1 Aero Race Jersey, de meest aerodynamische jersey die Castelli ooit heeft getest.

Het resultaat is een extreem lichte jersey die je koel houdt tijdens warme dagen. De Climber’s Jersey werd in een mum van tijd de favoriet van de Sky-renners. Zij zullen tijdens de Tour de France tevens de witte variant van de Climber’s Jersey dragen.

De Inferno Bibshort (Italiaans voor hel) is de bibshort voor warme weersomstandigheden. Om je zo koel mogelijk te houden wordt er gebruikgemaakt van een geperforeerde stof op de zijkanten en de e Giro Air Mesh Gripper. De stof op de voorkant van de broek bevat Titanium Dioxide (actief ingrediënt in zonnecrème) om de UV-stralen te weerkaatsen.

In totaal wordt er gebruikgemaakt van zes verschillende stoffen, elk voor een specifiek deel van de broek om maximale koeling te vrijwaren. Verder is de Inferno Bibshort voorzien van de Progetto X2 zeem. De renners van Team Sky gebruiken deze bibshort niet alleen in extreem warme omstandigheden maar ook bij minder warme temperaturen.

Gerelateerde artikels