Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Dit is ‘de snelste weghelm ooit’

In Australië wordt er inmiddels weer volop gekoerst. De mannen van Team Sky rijden er rond met de Utopia, de nieuwste helm van Kask. De Utopia wordt gepresenteerd als 'de snelste helm ooit'.

Bij de ontwikkeling ging Kask niet over één nacht ijs. De Utopia kwam er in samenwerking met de profs van Team Sky. Daarnaast werd het model in een windtunnel getest en vergeleken met de tien beste aerohelmen die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn. Het resultaat mag er zijn: bij een snelheid van 50 kilometer per uur biedt de Utopia 6 watt voordeel ten opzichte van concurrerende helmen.

En dat is niet het enige voordeel van de Utopia. Ook in ventilatie blinkt deze helm volgens de fabrikant uit. Er is gekozen voor een goed ademende en snel drogende padding. Een laagje Resistex (5 millimeter) neemt het vocht snel op en voert het af.

Hebben we daarmee alle USP’s benoemd? Neen! Met het Octo Fit-systeem zet de helm zich naar ieders hoofd. En door de gekozen vorm zou er volgens de ontwikkelaars minder sprake zijn van ruis bij het oor. Dat kan weer mogelijke gehoorschade helpen voorkomen.