Deel dit artikel:

Dit is de nieuwste en snellere Corsa Pro-telg van Vittoria

Vittoria valt al vele jaren in de smaak met haar Corsa-banden. Die zijn er in diverse soorten en maten. Nu heeft het Italiaanse bandenmerk een sneller, lichter model gelanceerd dat specifiek bedoeld is voor tijdritten en triatlons: de Corsa Pro Speed.

Vittoria claimt dat dit nieuwe model 5 procent minder rolweerstand oplevert en 2 procent lichter is dan de standaard Corsa Pro. Dit brengt het assortiment in lijn met dat van Continental, de grootste concurrent van het merk, met een raceband en een tijdritspecifieke optie. Dat Vittoria raakt schiet blijkt al wel uit de successen die de band in ontwikkelingstijd heeft gehad. Jonas Vingegaard gebruikte hem al tijdens zijn succesvolle Tour de France.

De nieuwe Corsa Pro Speed heeft het 320 TPI katoenen karkas van de Corsa Pro en koppelt dit aan een geheel nieuw profiel. Dit profiel heeft dezelfde rubbersamenstelling als de Corsa Pro, maar dan zonder de parallelle lijnen in het midden. Er is gekozen voor een breder, volledig glad oppervlak. De strepen op de schouders zijn ook minder.

Soepel, zonder anti-leklaag

Om de rolweerstand en het gewicht te verminderen heeft de Corsa Pro Speed de anti-leklaag op de standaard Corsa Pro achterwege gelaten. Deze bescherming zou de band stijver maken, dus het verwijderen houdt de band soepeler, maar maakt hem uiteindelijk ook lekgevoeliger. De banden zijn geschikt voor tubeless gebruik, wat de verminderde lekbescherming wellicht deels compenseert. Wat opvalt is dat er geen tubular optie is.

Maten en gewichten

Er zijn drie breedtematen beschikbaar: 24c, 26c en 28c. Voor alle maten betaal je 94,95 euro per band, dus er is geen duidelijke meerprijs ten opzichte van de standaard Corsa Pro. De smalste band weegt volgens Vittoria 225 gram per band, de 26c band 230 gram en de 28c 250 gram.