Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Direto: voor wie interactief en effectief wil trainen

Voor iedereen die met z’n eigen racefiets in eigen huis wil trainen, heeft Elite een ideale tool in het gamma: de Direto. Deze is praktisch en zorgt ervoor dat je efficiënt en effectief je trainingsprogramma kunt afwerken.

Samen met de Drivo voert de Direto het lijstje aan van meest geavanceerde indoortrainers van Elite. Beide trainingstools voor gebruik in huis zijn gemaakt voor mensen die absolute perfectie verlangen.

Als we kijken naar de Direto, dan is de ingebouwde vermogensmeter met Optical Torque-sensor één van de grote pluspunten. Deze meet de geleverde power nauwkeurig; de maximale afwijking is 2 procent.

De Direto heeft tevens een pedaalanalysefunctie. Tijdens de omwenteling meet die op twaalf punten hoeveel kracht je levert. Door de pedaalomwenteling te analyseren kun je de training vervolgens optimaliseren. De trainingsdata is via de gekoppelde My E-Training software en app te ontsluiten.

Ook voor de ‘berggeiten’ is de Direto een fijn systeem. De indoortrainer simuleert hellingen tot 14 procent (vermogen: 1.400 watt).

Fijn is dat de trainer naast ANT+ beschikt over Bluetooth Smart en de nieuwste FE-C connectie. Daarmee zijn snelheid- en cadansgegevens gemakkelijk naar je device te sturen en kun je behalve de Elite software ook overige apps gebruiken (Zwift, TrainerRoad, The Sufferfest, Kinomap en Bikevo).

Compact

Wat eveneens voor de Direto pleit is dat deze gemakkelijk is op te bergen en mee te nemen. De poten zijn inklapbaar en dus is de Direto eenvoudig weg te stoppen in een garage of op zolder.