Deel dit artikel:

Deze pizzabakker is de nieuwe wereldkampioen wielrennen

Restauranthouders wereldwijd strijden om wereldtitel wielrennen.

Dacht je dat het deze weken alleen maar draait om de Ronde van Frankrijk? In ieder geval de uitbaters van restaurants over de hele wereld denken daar zeker en vast anders over. Zij hebben hun eigen wereldkampioenschap gehouden. Niet in de keuken, maar op de fiets. Luca Benedetti is de nieuwe wereldkampioen wielrennen onder de restauranthouders.

Het toernooi vond plaats in het Italiaanse Montebelluna. De titelstrijd onder de restauranthouders was een onderdeel van de Gran Fondo Città di Padova. Uitbaters van restaurants wereldwijd waren uitgedaagd om naar Italië te komen om daar met elkaar te koersen om de felbegeerde medailles. Na een wedstrijd van 145 kilometer was het Benedetti, eigenaar van een pizzeria, die won.

Na afloop liet de pizzabakker van Santa Lucia di Piave weten bijzonder content te zijn met de regenboogtrui. “Per jaar fiets ik gemiddeld 10.000 tot 15.000 kilometer. Ik zie deze wereldtitel als een geweldige prestatie en wil het feestje niet alleen vieren, maar met al mijn mensen van de pizzeria”, vertelde de man, die naamgenoot is van een ex-prof, maar nooit voor de centen heeft gekoerst.