Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Derde collectie van Little Black Bike

Dames opgelet, de 2018 collectie van het exclusief-voor-vrouwen-merk Little Black Bike is daar. ‘Vrouwelijke wieleroutfits met veel aandacht voor draagcomfort en pasvorm’, zo zegt het merk zelf.

Wielrennen spreekt steeds meer vrouwen aan. Een goede zaak, vinden we ook bij Grinta!, zie ons laatste nummer maar. Fietsen is gezond, het geeft een gevoel van vrijheid én het is de ideale manier om vrienden te ontmoeten. Omdat een mooie sportoutfit minstens even belangrijk is als een goede fiets en wieleruitrusting, bracht Little Black Bike in 2016 de eerste collectie voor vrouwen op de markt en is vandaag alweer de derde collectie aan de beurt.

Alle vrouwen hebben hun eigen redenen om te fietsen maar ze hechten allemaal veel belang aan een stijlvolle fietsoutfit. Vrouwen die beginnen met wielrennen staan eerst vaak weigerachtig tegenover ‘strakke wielerpakjes’. Daarom maakt Little Black Bike toegankelijke fietskledij. De kernwoorden zijn vrouwelijk, modieus en comfortabel. Er is opnieuw voor elk wat wils: sober zwart met een subtiele print, of een frisse outfit met een ‘tropical touch’. “Ik wil dat de vrouwen goesting krijgen om hun fietskedij ook na het sporten verder te dragen in hun dagelijkse activiteiten, ” zegt oprichtster Angélique Dupré van Little Black Bike.

Alle vrouwen op de fiets
De derde collectie van het Belgische merk bevat een aantal interessante nieuwigheden. “De truitjes hebben nu een volledige rits in plaats van een 3/4 rits. Dat maakt het gemakkelijker om ze aan en uit te trekken. De mouwen en broekspijpen zijn onderaan beter afgewerkt om het draagcomfort te vergroten. Kwaliteit komt echt op de eerste plaats bij Little Black Bike. ” Voor de derde collectie werd er geshoot op een unieke locatie. “We trokken naar New York. Dit was een buitenkansje omdat mijn vaste fotografe, Silvie Bonne, er een jaar woont en werkt. De twee ‘modellen’ van de nieuwe collectie, ‘Aspiring Andrea’ en ‘Audacious Aliya’, zijn opnieuw zeer gewone vrouwen. Hun verhaal is wellicht herkenbaar voor andere fietsende vrouwen. Het toont ook aan dat fietsen echt iets is voor alle vrouwen, zelfs voor zij die wonen in een drukke stad. Ik hoop dat ik met de nieuwe collectie opnieuw een brede doelgroep fietsende dames kan aanspreken en hen kan laten stralen op hun fiets.”

De Little Black Bike SS 2018 collectie is online te koop.

Het shirt kost 89,95 euro, de shorts 129,95 euro.