Deel dit artikel:

Deore XT nu ook speciaal voor trekkingbikes

Shimano pakt volop met nieuwe groepen uit.

Shimano is wel heel actief op het vlak van mountainbikes momenteel. Recent was er de release van de nieuwe Steps-technologie speciaal voor elektrische mountainbikes, maar ook voor trekkingfietsen maken ze vanaf nu in Japan onderdelen op maat van de specifieke noden daarvoor. De Deore XT T8000 serie komt er voor trekking en touring fietsen, en leent belangrijke techniciteit bij zijn mtb-evenknie.

In 2015 introduceerde Shimano de Deore XT M8000 serie voor mountainbikers. Een jaar later al zijn  de Deore XT eigenschappen uitgebreid naar de trekking-scene, met de T8000 serie.

Hoewel de twee groepen er heel anders uitzien, delen ze de technologie die nóg meer fietsplezier biedt op zowel verhard als onverharde ondergrond.

De Deore XT Trekking groep is met een 3×10 aandrijving erg veelzijdig. Het moet al raar lopen wil je met de 48/36/26 kettingbladen vooraan en een 10-speed cassette van 36/34/of 32-11 achteraan niet alle bergen op kunnen rijden die je tegenkomt.

Schakelen gaat middels het vertrouwde Rapid Fire Plus systeem, dat gemakkelijke afleesbare displays heeft en over multi-release, instant-release en 2-weg release functies beschikt. De voorderailleur werkt licht en soepel over het gehele bereik van de cassette, en de achterderailleur kreeg Shadow RD technologie mee, waarmee het kettinggeluid afneemt, zonder dat dit ten koste gaat van het soepele schakelen.

Remkracht komt van een voorspelbare en krachtige schijfrem. Slanke hendels en hoofdcylinders met een I-spec II remschoenontwerp zorgen voor een strakke stuuropstelling. Het afstellen van de remmen gebeurt zonder gereedschap met een draaischijfje op de hendel.
De rotoren zijn leverbaar met 6-bouts of CENTER-LOCK-opties in 203 mm, 180 mm of 160 mm uitvoeringen.

Naast de huidige DEORE XT M8010 naven, introduceert DEORE XT Trekking de DH-T8000-3D naafdynamo, die ontwikkeld is als voeding voor verlichting en andere elektronische apparatuur met een 3W/6V vermogen voor 26” of 28” wielen.

Deore XT T8000 combineert de duurzaamheid voor het dagelijkse woon-werkverkeer met de betrouwbaarheid voor lange ritten. De veelzijdige 3×10-speed aandrijving en nauwkeurige, stabiele prestaties bij zowel off-road en on-road gebruik betekent dat dit de groep is voor al jouw trekking-tochten.

 

De Shimano DEORE XT Trekking componenten zijn leverbaar vanaf september 2016.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE