Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De winterschoenen van Gaerne

G.Winter Gore-Tex modellen voor op de weg of in het bos maken het gemakkelijker om ook in deze koude en natte periode niet te schromen om op de fiets te stappen.

Krijgen we weer eens een echte winter? Zou lekker zijn, die bittere, knisperende kou. Voorlopig is nog druilerig, guur herfstweer, maar hoop doet leven. Voor koude voeten hebben we sowieso geen schrik, want we hebben goede winter-fietsschoenen in de kast staan.

Jij nog niet? Misschien zijn de winterschoenen van Gaerne dan te overwegen.

De G.Winter Road Gore-Tex is een raceschoen die je voeten helemaal afschermt van de natte buitenwereld. Lekker warm dankzij een binnenzool met aluminium laagje dat isoleert, lekker zittend en goed aansluitend met een vetersluiting met schuifklem. Bovenop die vetersluiting vallen drie velcro-flappen waarmee de schoen niet alleen een aero-uiterlijk krijgt maar die ook water en koude buiten houden. Bovendien kunnen er geen takken of andere ongemakken achter blijven haken (vooral van belang bij het mountainbiken overigens).

De wegschoen heeft een EPS carbon Power zool voor de juiste stijfheid, maar is wel zo dun mogelijk om veel voeling met het pedaal te blijven houden.

De mtb-versie G.Winter MTB Gore-Tex heeft een 3D Density zool van nylon en fiberglass, met gedeelten van THSR-Icegrip voor optimale grip onder ruwe omstandigheden.

De beide winterschoenen kosten 229,90 euro (per paar).

Gerelateerde artikels