Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Tacx Magnum Smart is nu leverbaar in België en Nederland

Met veel tamtam werd zijn komst aangekondigd. Nu laat Tacx weten dat de Magnum Smart (T9000) ook daadwerkelijk verkrijgbaar is in België en Nederland. Volgens de fabrikant is de Magnum Smart de ‘meest geavanceerde en realistische indoortrainer van dit moment’.

Met de Magnum Smart tilt Tacx het indoortrainen naar een hoger level. Het lijkt haast alsof je daadwerkelijk buiten fietst. Deze indoortrainer kan namelijk beklimmingen tot 15 procent nabootsen. Het achterwiel is niet vastgezet; in plaats daarvan rij je gewoon vrij op de band, die ook voor hardlopen gebruikt kan worden. Je kunt maximaal 30 kilometer per uur fietsen. Onder de Magnum Smart vind je sensoren die aanvoelen hoe hard jij fietst. Als je harder of zachter gaat, volgt de band je daarin.

De Magnum Smart is in staat te communiceren met meerdere apparaten. Dat is mogelijk doordat hij ANT+ en Bluetooth Smart ondersteunt. Ideaal dus als je bijvoorbeeld even wilt ‘Zwiften’ en daarbij met power-, cadans- en snelheidssensoren werkt.

Leverbaar
De Magnum Smart is nu verkrijgbaar in België en Nederland. Bij verschillende erkende Tacx-dealers staat een demoversie waarop je de indoortrainer kunt testen. Bestellen is inmiddels mogelijk, maar Tacx wijst erop dat de eerste leveringen pas begin volgend jaar plaatsvinden. Omdat het zo’n geavanceerd apparaat is zal een Magnum-team de trainer thuis installeren.

Gerelateerde artikels