Deel dit artikel:

De Stealth Superlight van Pro verlaagt verder in gewicht

Bij Pro zijn de productontwikkelaars trots op hun nieuwe Pro Stealth Superlight. Dit zadel is met een gewicht vanaf 130 gram het lichtste zadel van de fabrikant tot dusver. Het zadel stimuleert racefietsers in een meer voorwaartse positie te zitten voor een meer comfortabele en bovendien aerodynamische houding.

Bij de Pro Stealth Superlight zijn de carbon basis en rails uit één geheel gemaakt. Het zadel is lichter dan de oorspronkelijke Stealth Superlight, terwijl het comfort en de performance-gerichte eigenschappen volgens de fabrikant zijn behouden.

Aanpassingen in lay-up

Pro heeft het zadel op zijn wereldwijde hoofdkantoor in Eindhoven doorontwikkeld. De gewichtsbesparing is te danken aan aanpassingen in de lay-up van de handgemaakte carbon basis. In combinatie met de precieze positionering van de padding – gebaseerd op drukgegevens die afkomstig zijn van Pro’s zustermerk Bikefitting.com – hebben de ontwikkelaars 15 gram bespaard op het zadel dat al licht was.

Uitsparing en korte neus

Het Pro Stealth Superlight-zadel maakt gebruik van het Stealth-ontwerp. Dat komt er kortweg op neer dat Pro heeft gekozen voor een grote anatomische uitsparing en een brede neus. Deze elementen zorgen er tezamen voor dat fietsers beter naar voren kunnen kantelen. De welbekende nadelen zouden achterwege blijven. Overall resulteert dit erin dat een meer aerodynamische positie op de fiets mogelijk is.

Duurzaam

Het comfort wordt verder verhoogd door het gebruik van een lichte EVA-padding. De robuuste PU-cover moet de levensduur verlengen en de wrijving met de fietsbroek verminderen. De PU-cover voorkomt ook dat de padding van het zadel water absorbeert, wat het gewicht van het zadel tijdens het gebruik zou kunnen verhogen.

Het PRO Stealth Superlight-zadel is verkrijgbaar in twee breedtematen: 142 en 152 millimeter. Het gewicht bedraagt 130 gram. De adviesprijs is 319 euro.