Deel dit artikel:

De meest populaire beklimming: Mont Ventoux

Maison Mon Ventoux is een fijne uitvalsbasis voor wie de Kale Berg beklimt.

Het is ongetwijfeld één van de meest populaire Franse beklimmingen onder de Belgen en Nederlanders: de Mont Ventoux. Wie dit jaar afreist naar de Kale Berg, bijvoorbeeld voor een georganiseerde groepstocht naar de top van de Ventoux, en daarvoor nog onderdak zoekt, moet zeker eens denken aan Maison Mon Ventoux.

Maison Mon Ventoux is een alleenstaande villa die volledig is gerenoveerd in 2011. Hij biedt plaats aan zes tot maximaal acht personen en heeft een volledig omheinde tuin waarin ruimte is voor parking van de auto. Aan de voorzijde is een fijn zonneterras met een ruim zwembad. Ideaal voor na het fietsen. In de garage is ruimte om de waardevolle racefietsen veilig achter slot en grendel op te bergen.

Naast het vakantiehuis biedt de familie achter Maison Mon Ventoux ook een dorpswoning (maximaal vier personen). Waar Maison Mon Ventoux in Bédoin aan de voet van de Reus van de Provence ligt, vind je de dorpswoning midden in het centrum van Bédoin. Vanuit het dorpshuisje heb je prachtig zicht op de flanken van de Mont Ventoux. Er zit een schitterend dakterras bij. Op de website vind je meer info over de verhuurmogelijkheden doorheen het seizoen.

  • maison1.jpg
  • maison2.jpg
  • maison3.jpg
  • maison4.jpg
  • maison5.jpg

De Mont Ventoux is niet voor niets een favoriete berg onder renners en toeristen. De klim is lang, steil en goed voor heel wat heldenverhalen. Hierop is wielerhistorie geschreven. Mensen die hier omhoog rijden hebben behalve met pittige hellingsgraden ook af te rekenen met de wind (niet voor niets wordt de berg hierom soms afgesloten!), kou of warme omstandigheden. Het kruisje achter deze klim op de ‘to do-list’ krijg je zeker niet cadeau.

Je kunt de Mont Ventoux vanaf meerdere kanten beklimmen. De meest bekende zijde is die vanuit Bédoin, het dorp waar we ook de vakantiewoningen van Maison Mon Ventoux vinden. Deze klim is 21 kilometer lang en zeker bij wind de zwaarste, omdat je lang in het vaak benoemde ‘maandlandschap’ rijdt. Hier is het veelal open en blaast de wind pal op je neus. Het begin is op zich te doen, maar eenmaal in het bos begint het pittige werk!

Boven de boomgrens zie je vanaf veel plaatsen de imposante toren van het observatorium. Die staat op de top van de Ventoux. Het lijkt soms alsof je niet zo ver meer hoeft, maar schijn bedriegt meestal. Zeker als je te maken hebt met een stevige Ventoux-wind is de top nog niet snel aangetikt. De stijgingspercentages worden naar het einde toe wat milder voor de benen, maar de laatste kilometer is juist weer steil. Houd er rekening mee dat het bovenop erg koud kan zijn.