Deel dit artikel:

De meest hoffelijke toertocht van allemaal: Fiets Wijs! Classic (16 mei)

Fiets Wijs! Classic trekt naar de Vlaamse Ardennen en het Pays de Collines.

Komend weekend is het Pinksteren en staat er weer een toertocht uit de Coppa Grinta! gepland: de Fiets Wijs! Classic (maandag 16 mei). Dit is een evenement van de sensibiliseringscampagne Fiets Wijs! die wielertoeristen vraagt om met verstand te fietsen.

Het parcours van de Fiets Wijs! Classic heeft iets weg van een Vlaamse klassieker. Net zoals enkele Vlaamse voorjaarskoersen ligt de start in West-Vlaanderen, meer bepaald in Tielt. Van daaruit trekken de deelnemers richting de Vlaamse Ardennen met als hoogtepunt de Muur van Geraardsbergen, die in het traject van de langste afstand is opgenomen. Bovendien gaat het parcours door het Pays des Collines.

De toertocht, onderdeel van het kwaliteitscircuit Coppa Grinta!, is gelieerd aan de campagne Fiets Wijs!. Deze moet mensen aanzetten om onder andere milieuvriendelijk te fietsen. De organisatie wil met de toertocht het goede voorbeeld geven. Bij elke bevoorrading zullen er verschillende vuilnisbakken terug te vinden zijn waar de deelnemers hun afval kunnen sorteren. Er mag niets zomaar in de natuur geworpen worden.

Veiligheid en hoffelijkheid staan eveneens centraal tijdens de Fiets Wijs! Classic, stelt de organisator van dit fraaie fietsevenement. Het is voor de mensen van de Fiets Wijs! Classic onmogelijk en ondoenlijk om de deelnemers één voor één te controleren, maar er wordt wel een beroep gedaan op ieders fatsoen. Want, zo stelt de organisatie, dan is het tof voor iedereen, ook voor de niet-fietsers.

Praktische informatie:
– Locatie: Bouwservice Van Hulle, Galgenveldstraat 16, Ind. Noord, 8700 Tielt
– Inschrijven kan ter plekke van 7.00 tot 11.00 uur
– Afstanden 25, 50 en 70, 110, 160 kilometer
– Afstanden VTT: 30, 50, 70 kilometer

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE