Deel dit artikel:

De Limburgse fietsvierdaagse vormt het spetterende slot van de Coppa Grinta!

Zoals dat met alle mooie dingen gebeurt, kent ook de Coppa Grinta! binnenkort zijn einde. De elfde en laatste toertocht op de kalender is wel ook meteen de meest omvangrijkste: vier dagen lang fietsen door Limburg. Van afsluiten in stijl gesproken!

Na twee jaar een alternatieve fietsvierdaagse aan te bieden, is de ‘echte’ Limburgse fietsvierdaagse in 2022 helemaal terug. Lanakan wordt van donderdag 8 tot en met zondag 11 september omgetoverd tot de place to be voor alle wielerfanaten en als gastheer voor de Belgian Cycling Happening.

Fietsliefhebbers kunnen zich vier dagen lang naar hartenlust uitleven met de mooiste routes door Limburg. Inclusief de bekende trekpleisters Fietsen door de bomen, Fietsen door de heide en Fietsen door het water. Op zondag is er ook aandacht voor de mountainbikers, met een tocht van 35, 55 of 80 km. Deelnemers kunnen onderweg smullen van de verschillende landschappen, net zoals van de versnaperingen bij de bevoorradingen.

Inschrijven

Elke dag worden vier routes aangeboden (25, 50, 75 en 125 km) en op zondag ook enkele mountainbikeroutes. Inschrijven kan zowel voor één enkele, als voor alle vier. Het hart van de Limburgse Fietsvierdaagse wordt het Cultureel Centrum van Lanaken (Aan de Engelse Hof 10). Deelname kost per dag 6 euro voor leden van Cycling Vlaanderen en 8 euro voor niet-leden. Ter plaatse inschrijven is ook nog mogelijk voor twee euro extra.

Alle info over de Limburgse Fietsvierdaagse is terug te vinden op de website.

Coppa Grinta!

De Limburgse Fietsvierdaagse maakt deel uit van de Coppa Grinta!, een reeks van elf toertochten die zich onderscheiden door hun aantrekkelijke parcoursen, uitgebreide bevoorradingen, hartelijke gastvrijheid en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. De elf Coppa Grinta!-tochten van 2022 zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.

Meer weten over de Coppa Grinta!? Klik hier.