Deel dit artikel:

De Leeuw en de Krekel gaan samen gravelen

Er waren eens, in een land hier ver vandaan, een Leeuw en een Krekel die samen gingen gravelbiken... Het lijkt wel het begin van een sprookje, maar 't is realiteit! Johan Museeuw is op 1 en 2 juni de eregast van Paolo Bettini tijdens GeoGravel Tuscany! En daar kan ook jij bij zijn.

GeoGravel Tuscany wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Pomarance. Dat is een minder bekend hoekje van Toscane en tegelijk ook de geboortestreek van ‘Il Grillo’ Paolo Bettini, de bezieler van het evenement. Wat GeoGravel zo uniek maakt, is dat je er niet de ‘strade bianche’, maar de ‘strade grigie’ opzoekt: de grijze wegen dus. En ook die zijn prachtig! Je fietst door de ‘Colline Metallifere’: een unieke, geothermische streek waar je je een weg baant door donkere wouden en zelfs maanlandschappen. De afstanden variëren van een kort rondje van 46 kilometer tot een ultragraveluitdaging van 245 kilometer.

Welke afstand de Leeuw van Vlaanderen er voor zijn rekening zal nemen, weten we nog niet. Feit is wel dat Johan Museeuw tijdens het eerste weekend van juni ook naar Toscane afzakt en er eregast wordt van Bettini. Van de kasseien in het Noorden naar de grijze grindwegen in het Zuiden: voor de twee ex-wereldkampioenen én ex-ploegmaats wordt het ongetwijfeld een warm weerzien.

Ook jij kan samen met de twee wielerhelden fietsen tijdens GeoGravel Tuscany! De inschrijvingen zijn open op de GeoGravel-website. Rond het fietsevent wordt trouwens een heel GeoFestival gebouwd met op zaterdagavond concerten, DJ-sets en vooral: veel lekker eten en lokale wijnen. Kortom: een eventje dat niet zal misstaan op je bucketlist!

Gerelateerde artikels