Deel dit artikel:

De koers van Bruno’s leven

Bruno Demuynck is een West-Vlaamse ondernemer en fervent sporter. In 2018 werd hij geconfronteerd met longvlieskanker. Vier jaar later kijkt hij de ziekte nog altijd in de ogen en heeft hij zijn ervaringen neergepend in een boek. 'De Koers van mijn Leven' is een verhaal over ondernemen, sport, het leven en de impact van kanker.

“De ziekte liet me niet los. Vooral in de nacht bleef ik erover piekeren. Ik besloot om mijn gedachten te bewaren in mijn notities op mijn gsm. Dit leidde tot een boek. We kozen voor een verhaal dat zweeft tussen fictie en non-fictie”, aldus de West-Vlaamse ondernemer.

Bruno belandt tijdens een van zijn woelige nachten… in de Ronde van Frankrijk van 1962. Waarin hij het opneemt tegen helden als Anquetil, Poulidor en Bahamontes. Maar hij koerst met kanker, en met een tandwiel minder dan de rest. Hoe haal je zo Parijs?

Het is ook een oproep aan ons allemaal: beweeg meer en leef gezond. “Het boek moet mensen helpen die te maken krijgen met de ziekte, maar ook de mensen in de leefomgeving. Als ik met mijn boek nog maar één iemand kan helpen, is het al een succes.” Het boek werd uitgegeven in eigen beheer en is online te koop. De opbrengst van de verkoop gaat naar Kom Op Tegen Kanker.