Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Gendt en Wellens zoeken het avontuur

Avontuurlijke plannen bij Thomas De Gendt en Tim Wellens. Als zij op 13 oktober in de Ronde van Lombardije hun seizoen hebben afgesloten, is de koek nog niet op voor onze landgenoten. De ploegmakkers bij Lotto-Soudal fietsen na de koers terug naar Vlaanderen. Zij trekken daar enkele dagen voor uit.

Je zou zeggen dat een profrenner na een lang seizoen wel trek heeft in het off-season en hij de racefiets voor een tijdje als kiespijn kan missen. Om maar eens wat cijfers te noemen: De Gendt legde dit seizoen in 87 koersdagen meer dan 12.500 kilometer af. Daar komen deze maand nog drie wedstrijden op Italiaanse bodem bij, waaronder dus de Ronde van Lombardije.

Toch wil De Gendt nog niet van stoppen weten. Hij is van zins om na ‘De Koers van de Vallende Bladeren’ terug naar België te trappen. “Tim Wellens is ook van plan om mee te fietsen”, zo liet de bergkoning van de voorbije Vuelta weten aan Het Nieuwsblad. “We gooien in Italië alle bagage op de fiets en trekken dan van hotelletje naar hotelletje terug naar huis. Gewoon op het gemak, zonder enorme haast.”