Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Elite Nero geeft je een vertrouwd gevoel op de rollen

Nog nooit op een rollerbank gezeten? Elite maakt trainen op de rollen voor alle fietsers mogelijk en interessant met haar nieuwe Nero.

Wie op de Nero stapt gebruikt zijn eigen fiets, zoals altijd het geval is met ‘losse rollen’. De Nero is heel gemakkelijk af te stellen op de grootte van een racefiets. Bekijk daarvoor de video hieronder maar eens.

De Nero is zodanig ontwikkeld, dat ook de minder ervaren ‘rollenfietsers’ ermee uit de voeten kunnen. Bij abrupte bewegingen, die vaak het gevolg zijn van gebrek aan vertrouwen op de rollerbank, anticipeert het systeem daarop. Daardoor zal de Nero snel een vertrouwd gevoel geven.

De rollerbank heeft bovendien paraboolvormige rollen, zodat je vrij en veilig rijdt en prima in balans bent. Een leuke feature is het geïntegreerde opstapje, waardoor je aan het begin en einde van de training gemakkelijk op- en afstapt.

Elites systeem is compatible met virtuele software, waaronder het populaire Zwift. De Nero past de weerstand automatisch aan de virtuele omgeving aan. De rollerbank simuleert hellingen tot 7 procent. Dat maakt van de Nero een trainingstool die meer kan dan alleen even los- of uitrijden op een belangrijke dag. Je koppelt de rollerbank met ANT+, FE-C en Bluetooth Smart B+.

Compact

De Nero is een heel compacte rollerbank. Als je klaar bent met trainen, dan heb je hem al heel snel ingeklapt en opbergen, mede ook doordat hij licht is. Daarmee is de Nero ook zeer geschikt om mee te nemen naar een wedstrijd.

Gerelateerde artikels