Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De e-racefietsen komen eraan

Bianchi presenteert op de Milanese motor- en fietsbeurs Eicma zijn nieuwe Impulso e-Road en de nieuwe Impulso e-Allroad bikes. Elektrische racefietsen winnen terrein, in navolging van de opmars van e-bikes, die alweer een decennium aan de gang is.

E-bikes zijn de toekomst. Dat geldt al flink wat jaren voor stadsfietsen en toerfietsen maar ook in de sportieve segmenten komt er meer en meer aanbod. E-mountainbikes zijn al lang populair in bergachtige landen, en e-racefietsen komen er ook meer en meer uit de kraamkamer.

In de nieuwe line-up van e-bikes van Bianchi zijn er nu dus ook modellen voor op de weg, de Impulso e-Road, en voor off-road racegebruik, de Impulso e-Allroad, een elektrische gravelbike.

Beide fietsen zijn op dezelfde leest geschoeid als traditionele racefietsen, maar dan met een E-P3 36V 250W motor van de Italiaanse fabrikant Polini Motori erop.

Bianchi claimt dat het een van de meest compacte motoren op de markt is, en hij wordt gekoppeld aan een accu van 500 Wh, goed voor een bereik van 200 kilometer.

De nieuwe e-racer ziet er bij een eerste oogopslag uit als een normale moderne racefiets met weliswaar een zwaar oversizede onderbuis, maar je moet al twee keer kijken om de mooi geïntegreerde hulpmotor te ontdekken. Wie Eurobike gemist heeft en de bikes nader wil inspecteren, reppe zich naar Milaan waar de beurs nog tot en met zondag 12 november duurt.