Deel dit artikel:

De Coppa Grinta! gaat verder met de Klassieker van het Goede Doel

De daverende sportevenementen volgen elkaar in tempo op. Na de Ronde van Vlaanderen Cyclo van afgelopen weekend maken we ons op voor de Klassieker van het Goede Doel. Die staat gepland voor komende zaterdag (13 april). Dit event prijkt op de kalender van de Coppa Grinta!.

Iedereen die van fietsen houdt, komt zaterdag aan zijn of haar trekken. Voor racefietsers zijn er kortere en langere tochten uitgetekend: 50, 75, 110 en 160 kilometer. Ook voor de jaarlijkse deelnemers aan de Klassieker van het Goede Doel is het een uitdaging om één van deze routes te rijden, want de parcoursbouwers hebben deze volledig vernieuwd. De parcoursen voeren door de Zwalmstreek, Vlaamse Ardennen en Pays de Collines.

Ook als je geen racefietser bent, is er reden genoeg om van start te gaan in de Klassieker van het Goede Doel. Er zijn namelijk ook twee mountainbikeroutes (45 en 65 kilometer) gemaakt. En voor de fietsende gezinnen zijn er familieritten van 25 en 50 kilometer. Deze laatste afstand, die volledig over asfalt gaat en dus ook geschikt is voor de koersfiets, is dit jaar nieuw.

Inschrijven

Inschrijven voor de Klassieker van het Goede Doel is kinderlijk eenvoudig. Kom gewoon met je fiets naar de sporthal aan de Waalstraat 118 in Zulte. De organisatie achter de Klassieker van het Goede Doel zal je met open armen ontvangen, zo belooft ze. Starten kan tussen 7.30 en 14.00 uur. Kies je voor de ritten met langere afstanden, houd er dan rekening mee dat de inschrijvingen iets eerder sluiten. Voor bijvoorbeeld de wegrit van 160 kilometer is de sluittijd 10.00 uur.

Het inschrijfbedrag is bewust laag gehouden. Leden van Cycling Vlaanderen of de Vlaamse Wielrijdersbond betalen slechts 6 euro (op vertoon van de lidmaatschapskaart!). Niet-leden kunnen voor amper 8 euro ook de weg op en zij hebben op deze manier meteen een dagverzekering. De familietocht kost 5 euro, inclusief dagverzekering. Kinderen tot en met 14 jaar fietsen gratis. Klanten van de VDK Bank krijgen op vertoon van de bankkaart 1 euro korting op de inschrijving.

Voor dit inschrijfbedrag rij je over een prachtig parcours en krijg je één of meerdere bevoorradingen onderweg (afhankelijk van de afstand die je rijdt). En vergeet niet: de helft van het geld gaat naar de goede doelen die gekoppeld zijn aan het evenement: vzw Zwerfgoed, CRIG en Project Iloilo. Bovendien kan je na de rit je polsbandje omruilen voor een geschenkje van Cycling Vlaanderen.

De organisatie laat ons ook weten dat je je kunt inschrijven op de bevoorradingsposten. Dit zijn de verschillende posten: MFC Heynsdaele, Eisdale 1 in Kluisbergen (voor tochten 75, 110 en 160 kilometer); Gemeenteschool Oeudeghien, Chaussée de Brunehaut 40 in Oeudeghien (enkel voor tocht 160 kilometer); Basisschool Zonnewijzer, Zwalmlaan 3 in Munkzwalm (enkel voor tochten 110 en 160 kilometer); Firma Beel, Waregemseweg 75 in Wortegem-Petegem (enkel voor mountainbike).

Coppa Grinta!

De Klassieker van het Goede Doel maakt deel uit van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je in 2019 ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. De zeventien Coppa Grinta!-tochten zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.