Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De Coppa Grinta! gaat verder met de Klassieker van het Goede Doel

Nadat de KBK-cyclo eind februari de eerste tocht op de kalender van de Coppa Grinta! vormde, is het tijd om vooruit te kijken naar wat de recreatieve fietser nog meer mag verwachten. De Coppa Grinta! heeft nog tien tochten in petto die zich onderscheiden door hun aantrekkelijke parcoursen, uitgebreide bevoorradingen, gastvrijheid en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. De volgende uit die reeks is de Klassieker van het Goede Doel op zaterdag 9 april.

De Klassieker van het Goede Doel is er, zoals je kan raden, om te fietsen voor het goede doel. Dit jaar is dat Live for better days vzw, dat door tal van activiteiten en giften een spaarpotje kan aanleggen voor professor Bart Neyns van het UZ Brussel. Hij krijgt deze middelen ter beschikking om zijn onderzoek naar hersentumoren verder te zetten of om nieuwe op te starten.

De organisatie heeft een aantal uitdagende parcours uitgetekend. Starten gebeurt in Zulte, de parcours voeren op zaterdag 9 april, het weekend na de Ronde van Vlaanderen, door de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines. Zowel wegfietsers als mountainbikers zijn welkom, en er zijn zelfs twee familietochten.

Voor racefietsers zijn er kortere en langere tochten: 50, 70, 110 en 160 km. Mountainbiketochten en gezinstochten zijn er elk twee van. Die voor mountainbikers zijn 45 en 60 km, de familietochten 25 en 50 km. Om onderweg bij te tanken is er keuze genoeg. Er wordt één bevoorrading voorzien op het parcours van de 45 km mountainbike en de 50 en 75 km wegrit, twee bevoorradingen tijdens de 60 km mountainbike en 115 km wegrit, en voor de 160 km wegrit zijn er zelfs drie stops.

Inschrijven

Inschrijven voor de Klassieker van het Goede Doel kan het goedkoopst in de voorinschrijvingen op de website. Ook de dag zelf kan er aan de start nog ingeschreven worden voor twee euro meer. Starten kan op 9 april tussen 7.30 en 14.00 uur. Kies je voor de ritten met langere afstanden, houd er dan rekening mee dat de inschrijvingen en de start iets eerder sluiten. Voor de wegrit van 160 kilometer is de sluittijd bijvoorbeeld 10 uur.

Coppa Grinta!

De Klassieker van het Goede Doel maakt deel uit van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst van elf toertochten die je, als je van schoonheid op de fiets houdt, absoluut moet fietsen in 2022. De elf Coppa Grinta!-tochten zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.

Meer weten over de Coppa Grinta!? Klik hier!