Deel dit artikel:

De Col Op: beklim de Col des Saisies voor kankeronderzoek

Wil je én fietsen in een prachtige omgeving én jezelf inzetten voor het goede doel? Dan is De Col Op (zaterdag 9 september 2023) wellicht een uitdaging die bij je past. De opbrengsten zijn voor Kom Op Tegen Kanker.

De Col Op vindt plaats op en rond de Col des Saisies, in de schaduw van de Mont Blanc. Het gezellige skidorpje Les Saisies op 1.650 meter is de uitvalsbasis.

De organisatie, Flanders Classics, heeft een fietslus samengesteld van 35 kilometer. Die begint met een afdaling vanaf de top van de Col des Saisies. Na een kort tussenstuk volgt de beklimming van diezelfde berg, via de Montée de Bisanne. Deze weg is goed voor 12,4 kilometer klimmen. Het gemiddelde stijgingspercentage ligt op 8 procent. Voor wie nog voldoende kracht in de benen heeft, is er de afslag naar Le Signal. Je overwint in totaal zo’n 1.000 hoogtemeters. Hoe vaak en hoe snel je de ronde rijdt, bepaal je helemaal zelf.

Solidariteitsfeestje

Bij De Col Op gaat het niet alleen om de sportieve uitdaging, maar ook om het goede doel en de saamhorigheid. De organisatie zelf spreekt van een ‘solidariteitsfeestje waarbij het groepsgevoel en het gemeenschappelijk doel centraal staan’. Voor vrienden, familie en bekenden die meereizen, voorziet de organisatie leuke randanimatie in het skioord Les Saisies.

Inschrijving

Om voldoende middelen in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker zamel je als deelnemer ten minste 2.000 euro in (per persoon). Op die manier geef je kankeronderzoek een stevige duw in de rug. Daarnaast betaal je voor vertrek een organisatiekost van 200 euro. In ruil daarvoor krijg je een verzekering, ondersteuning (technisch, sportief en medisch), een startpakket en bovenal een fantastische beleving. Ga voor meer informatie en inschrijving naar de website van De Col Op.

Gerelateerde artikels