Deel dit artikel:

De 100 km van Kaulille: 100 kilometer binnen 5 uur

Achter de schermen is de organisatie van de 100 km van Kaulille druk bezig om van de 2022-editie een groot succes te maken. De mountainbikewedstrijd staat gepland voor zaterdag 11 juni. Er zitten tevens een nieuwe weg- en gravelrit in de pijplijn. Daarover later meer.

De 100 km van Kaulille is een mountainbikewedstrijd van 100 kilometer. Die wordt gereden op een rondje van 4 à 5 kilometer. Deelnemers krijgen maximaal vijf uur de tijd om de volledige afstand af te leggen. Exact om 18.00 uur wordt de wedstrijd afgevlagd. Hierna mag elke deelnemer zijn of haar ronde van dat moment nog afwerken.

Je kunt zowel solo als in ploegverband deelnemen aan de 100 km van Kaulille. Een team bestaat uit maximaal drie personen. Per team mag er slechts één deelnemer tegelijkertijd in het veld actief zijn. In de wisselzone, gesitueerd aan het wedstrijdcentrum in het fietsdorp, is er gelegenheid om te wisselen. Daarbij draagt de binnenkomende deelnemer het teamnummer over aan de volgende.

De 100 km van Kaulille wordt gehouden in het Bosschel-bos. Daar is een uitdagend parcours uitgezet bestaande uit technische singletracks en brede landwegen. Het parcours is geschikt voor zowel de doorgewinterde mountainbikefanaat als de minder ervaren liefhebber. De inschrijving is inmiddels geopend. Meer over de 100 km van Kaulille en de programmering is te vinden op de website.