Deel dit artikel:

Daarom zijn fietsers verknocht aan hun Look

Online lezers van Grinta! delen hun rij-ervaringen met Look.

We vroegen onze volgers met een fiets van Look naar hun gebruikservaringen. Daarop kwamen vele reacties binnen. Hieronder vind je enkele gebundelde reacties van fietsers die zweren bij hun Look. “Look biedt fietsen met uitstraling en perfectie.”

Fantastische kennismaking

Ingrid Mars over haar Look 765: “In november werd- geleverd, mijn Look 765. Ik was zo gelukkig als een klein kind. Ik moest en zou rijden, ook al regende het nog zo hard. Mijn handen op het stuur, de vingers bij de schakels en daar ging ik. Wat een fantastische ervaring,  wat een mooi schakelwerk, wat een heerlijke zit en wat een ranke, stijve fiets. Rechtdoor is rechtdoor, niets geen instabiliteit, gewoon knalhard doorfietsen. De fiets heeft de regendoop gehad. Nu hangt-ie schoon aan de muur te wachten op mij en beter weer. Ik heb geen spijt van deze aankoop en ga ervan uit dat ik veel, zeer veel kilometers ga trappen. Dit is weliswaar een instapmodel, maar nu heb ik wel iets om naar uit te kijken. Look: een fiets met uitstraling en perfectie.”

ingrid-mars.jpg

Uitstekende garantieregeling

Willem Bouman begon ooit op een Look KG 381 Jalabert. Daarna volgde de Look 585 Ultra en sinds vorig jaar is hij in het bezit van een 695 SR Aerolight (Mondriaan), afgemonteerd met SR Campagnolo en shamal ultra.

“Uiteraard ben ik niet objectief voor wat betreft mijn tevredenheidsfactor over de Look-fietsen. Deze is namelijk uitstekend. Wat zeker zo belangrijk is, is de garantieregeling. Daarvan heb ik twee keer gebruik van moeten maken. De Look KG 381 vertoonde na 4 jaar intensief gebruik een scheurtje bij de zadelpen. Dit is zonder problemen opgelost door middel van verstrekking (zonder bijbetaling) van een nieuw frame. 

Ik was niet helemaal tevreden over de bracketremmen bij mijn huidige fiets (Look 695 SR Aerolight). Bij het insteken van bredere velgen ( remrand > 25 breed) schuurden de remmen bij sterk aanzetten tegen de remrand. Dit is door Look opgelost, zonder kosten in rekening te brengen. Ik kreeg nieuwe bracketremmen (Direct Mount) die veel wijder afgesteld kunnen worden.”

Frans raspaardje

Erwin Devijver over zijn Look 586 RSP met Sram Red. “Ik heb deze nu 3 jaar, denk ik, en ben er zeer tevreden over. Het is mijn eerste fiets uit carbon dus kan ik deze fiets daardoor niet vergelijken met andere. Wat mij opvalt is dat elke trap raak is en dat je heel gemakkelijk fietst. Ik lach al eens omdat ik 3 kilometer per uur sneller kan rijden dan vroeger. Over comfort kan ik zeker niet klagen. Mijn fiets weegt 7,2 kilogram. Wat ik merk is dat hij in de afdalingen nogal nerveus reageert, op rechte stukken waar ik flink doortrap is hij echter zeer betrouwbaar waardoor hij nauwelijks ‘wiegt’. Aan wielen geef ik niet veel geld uit, omdat de meeste te fragiel zijn op onze Vlaamse wegen. Ik rijd met Fulcrum racing 7, maar toch blijft mijn Lookie een echt Frans raspaardje.”