Deel dit artikel:

Cyql helpt nu ook Belgen om vlot in groep te fietsen

Cyql is een digitaal platform dat fietsclubs helpt om de leden meer samen te laten fietsen én te zorgen voor efficiëntere communicatie binnen fietsclubs. Hierop kunnen leden fietsritten invoeren en deze met elkaar delen. Zo stimuleren ze elkaar om meer (en samen) te gaan fietsen. Daarrnaast is de app een handig communicatiemiddel voor de club en kan de app geheel in de eigen clubkleuren worden uitgevoerd.

Het platform is vorig jaar gelanceerd in Nederland en op dit moment maken er al ruim 650 fietsclubs en -groepen gebruik van de app waarbij wekelijks duizenden fietsers deelnemen aan een georganiseerde fietsrit van de eigen club. Ritten worden voorzien van bijv. routebestanden om samen te delen en er kunnen wegkapiteins worden aangewezen die een rit in goede banen leiden. Ook kan van tevoren de snelheid worden gecommuniceerd zodat de verwachtingen vooraf duidelijk zijn (en er een veilige rit kan plaatsvinden).

Vanaf nu kan de app dus ook worden gebruikt door fietsclubs en groepen in België. Cyql biedt een kant en klare oplossing voor fietsclubs en kan direct worden ingezet. “Na de aanmelding op de website kan er direct gebruik worden gemaakt van het platform. We denken dat deze oplossing perfect aansluit op de digitale wensen en vraagstukken waar ook fietsclubs in België mee te maken hebben”, aldus Wouter Slotegraaf, co-founder van Cyql.

De eerste 10 Belgische fietsclubs die zich aanmelden voor een pilot kunnen de app kosteloos een jaar lang gebruiken en worden uitgenodigd om een van de webinars bij te wonen waarbij alle ins en outs van dit platform worden toegelicht. Tijdens deze webinars zullen ook enkele gebruikers van andere deelnemende fietsclubs, die de app al enige tijd gebruiken, aanwezig zijn en kan hen worden gevraagd naar het gebruik en de ervaringen.

Meer info op de website.

Download hier de app in de Appstore.
Download hier de app in Google Play.