Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cyclo opent het Elfstedenrondeweekend (16 en 17 juni)

De Coppa Grinta! gaat verder met een jonge tocht, die toch een rijk verleden met zich meedraagt. Op zaterdag 16 juni is het tijd voor de Euro Shop Elfstedenronde Cyclo.

De Euro Shop Elfstedenronde werd in 2017 door de stad Brugge en Golazo na lange afwezigheid terug op de kalender gezet. Deze legendarische ééndagskoers maakt deel uit van de UCI Europe Tour, categorie 1.1.

De eerste Elfstedenronde werd in 1943 gereden en deze koers groeide in de jaren vijftig en zestig uit tot een begrip in West-Vlaanderen en ver daarbuiten. Namen als Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Freddy Maertens en Bruggeling Guido Reybrouck sieren de erelijst. In 1989 verdween de koers evenwel voor lange tijd van de kalender.

In 2017 kroonde Wout van Aert (Willems Veranda-Crelan) zich tot winnaar van de Euro Shop Elfstedenronde nieuwe stijl. De wereldkampioen veldrijden was de beste van een select groepje. Zijn eeuwige concurrent Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) werd tweede.

Dit jaar gaat de profwedstrijd door op zondag 17 juni. Een dag eerder trappen de toerfietsers het Elfstedenrondeweekend af met de cyclo. Daarin verkennen deelnemers het Brugse Ommeland. Er is keuze tussen vier afstanden: drie tochten voor wielerliefhebbers (64, 97 of 141 kilometer) en één familietocht (33 kilometer).

De twee korte tochten (33 en 64 kilometer) brengen je rondom Brugge en het mooie Brugse Ommeland. Wie opteert voor 97 of 141 kilometer verlaat het biljartvlakke landschap en trekt via pittoreske dorpjes en idyllische landwegen richting Ichtegem. Op beide tochten krijg je zowaar enkele heuveltjes en kasseistroken voorgeschoteld.

De Elfstedenronde Cyclo is onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een circuit van veertien toertochten, gespreid over Vlaanderen en gereden van februari tot september. Coppa Grinta!-tochten staan voor kwaliteit en fietsbeleving, van start tot finish. Wie de Coppa Grinta!’s fietst, maakt kans op leuke prijzen. Het principe is simpel: hoe meer je er fietst, hoe vaker je wordt beloond. Je maakt kans op de hoofdprijs: een Cannondale racefiets ter waarde van 2.999 euro.

Op zondag 17 juni is er naast de profwedstrijd ook nog de Retrokoers. Meer informatie daarover vind je hier.