Deel dit artikel:

Cycling for Life: de piste in voor Vélo Afrique

We rollen richting het einde van het jaar en dat betekent dat ook Cycling for Life snel dichterbij komt. Op zondag 10 december wordt het event voor het goede doel al voor de veertiende keer gehouden. Plaats van handeling: het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Cycling for Life, een initiatief van Grinta!, betekent fietsen voor het goede doel, om precies te zijn voor de projecten van Vélo Afrique. Het concept is net zo aantrekkelijk als eenvoudig: je betaalt 20 euro en daarvoor mag je een uur op de piste rondrijden. Het maakt niet of je een gevorderde pistier bent of pas net begint – iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

CYCLING FOR LIFE 2022 OP KOERS

Steun van Cycling Vlaanderen

Als je nog geen ervaring hebt op de wielerbaan en ook geen pistefiets hebt, dan mag je er ter plekke eentje lenen (neem wel je eigen pedalen mee). Instructeurs van Cycling Vlaanderen geven je tips, zodat je snel je rondjes kunt malen op het fameuze Gentse pistehout.

Voor degenen die er maar geen genoeg van kunnen krijgen: je mag voor meerdere uren intekenen. Uiteraard geldt: hoe meer fietsuren, hoe grootser de prestatie, hoe hoger de opbrengst voor het goede doel. Nodig ook gerust je fietsmaten uit. Na afloop ontvang je een giftbag.

Schoolprojecten

De opbrengst van Cycling for Life gaat integraal naar de schoolprojecten van Vélo Afrique in Afrika. Wil je deze organisatie leren kennen of misschien een keertje meefietsen? Surf dan naar www.veloafrique.be.

CYCLING FOR LIFE 2022 OP KOERS