Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

CycleGear: de nieuwe kledinglijn van Lars Boom

Wielerliefhebbers dragen hun passie voor de sport niet alleen uit op de fiets, maar ook ernaast. Onder andere met kleding. CycleGear speelt op die trend in. Het nieuwe merk, mede eigendom van Lars Boom, heeft deze week zijn eerste casual wielerkleding officieel gelanceerd.

Lars Boom, de wereldkampioen veldrijden van 2008 en winnaar van een Tour- en Vuelta-etappe, hing zijn fiets eind 2019 aan de haak na een rijke, succesvolle carrière. Hij zou aanvankelijk als gravelbiker gaan acteren, maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Vorig seizoen trad hij in dienst bij het huidige Liv Racing, de UCI Women’s WorldTour-ploeg van onder meer Lotte Kopecky en Valerie Demey. Daar is Boom inmiddels opgeklommen tot eerste ploegleider.

Tussen de bedrijven door heeft de uitgesproken Nederlander een extra project omarmd: de oprichting van een kledingmerk, CycleGear. Het merk voorziet in eerste instantie in casual kleding, waaronder hoodies, sweaters, T-shirts, mutsen en caps. De ontwerpen dragen alle de slogan van CycleGear: uncover your true potential. Die slaat terug op de karaktereigenschap van wielrenners en -rensters om steeds weer tot het uiterste te gaan.

Gesoigneerd

De casual kledingcollectie is nog maar het begin, vertelt Lars Boom, het bekende merkgezicht achter CycleGear. “Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik van mooie, stijlvolle producten houd. Van hoogwaardige stoffen. Van catchy prints en designs. Het mag hier en daar best een beetje opvallen. Een wielrenner houdt er toch ook van om gesoigneerd rond te trappen? Als renner heb je een bovengemiddelde ijdelheid. De mooie vorm en het gevoel voor wielercultuur combineren we met comfort. Kleding moet immers lekker zitten, de pasvorm is daarbij ongekend belangrijk.”

Ervaring

De ideeën voor alle CycleGear-producten komen in eerste instantie van de hand van Lars Boom. Ze worden gemixt met de ervaring van Peter Schalk. Hij ontwierp in de loop der jaren spraakmakende fietsstylings, zowel in opdracht van fietsfabrikanten als op persoonlijke aanvraag van bekende wielrenners. Beide mannen gebruiken hun kennis en ervaring om nu een zo goed mogelijke, duurzame CycleGear-collectie in de etalage te zetten.

Online verkrijgbaar

De producten van CycleGear zijn exclusief te koop via www.cyclegearofficial.com. Je ontvangt de kleding steeds in een luxe geschenkverpakking. Als openingsactie zit in de beginperiode een kortingscoupon bij elke bestelling. Die geeft recht op 10 procent voordeel bij een volgende bestelling.

Gerelateerde artikels