Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Corona doet afscheidswedstrijden Frederik Van Lierde in de soep draaien

In Grinta! 81 brengen we een eerbetoon aan triatleet Frederik Van Lierde die aan zijn afscheidsjaar bezig is. Helaas in het in deze coronatijden niet eenvoudig om een up-to-date artikel te plaatsen in een magazine. Twee dagen nadat Grinta! in druk ging, kwam het nieuws dat de allerlaatste wedstrijd van Van Lierde geannuleerd werd. Van Lierde wou afzwaaien in Ironman Nice in oktober, ‘zijn’ Nice, want hij won er al vijf keer. Hij droomde van een zesde zege om in schoonheid een punt te zetten achter zijn carrière.

Van Lierde moest begin dit jaar zijn afscheidstournee al helemaal omgooien doordat wedstrijd na wedstrijd geschrapt of uitgesteld werd. Sinds de heropflakkering van het virus deze zomer, gebeurt dit nu een tweede keer. Er blijven voor Van Lierde nog twee wedstrijden over. Een halve Ironman in Sables d’Olonne op 6 september en een halve triatlon in zijn thuishaven Menen op 13 september. We duimen samen met Van Lierde dat die wedstrijden wel kunnen doorgaan.

“Nice was voor mij een wedstrijd met betekenis. Daarom zit ik nu niet te zoeken naar een alternatief in november of december”, beslist Van Lierde ontgoocheld. “Ik krijg momenteel veel reacties van supporters. ‘Doe er nog een jaar bij!’ Maar dat is geen optie. Ook 2021 lijkt me heel onzeker door corona om dan alweer ‘gewoon’ wedstrijden te kunnen gaan doen. En bovendien wil ik vasthouden aan mijn carrièreplannen binnen Defensie, die kan ik niet zomaar uitstellen.”

Haal de nieuwe Grinta! in huis

Meer over die plannen binnen het leger en een terugblik op zijn lange triatloncarrière, met onder meer winst in de legendarische Ironman van Hawaï, lees je in de nieuwe Grinta! Vandaag al in de bus bij abonnees, vanaf 26 augustus in de winkel.

Gerelateerde artikels