Deel dit artikel:

Coppa Grinta! 2022: onze elf toptochten

Grinta! vult met de 11 fietstochten van de Coppa Grinta! ook in 2022 opnieuw uw fietskalender. Het circuit van toporganisaties biedt mooie parcoursen, verzorgde bevoorrading, hartverwarmende gastvrijheid en perfecte accommodatie. En – belangrijk in deze tijden – ook met oog voor het ‘nieuwe normaal’ zodat het aangenaam én veilig fietsen is.

Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo – 26 februari

Een gevestigde waarde als seizoensopener voor wielerliefhebbers… dat is Kuurne-Brussel-Kuurne Cyclo. Als eerste test voor de voorjaarsbenen staat KBK Cyclo synoniem voor een perfect uitgepijld topparcours, digitale pechverhelping en luxueuze bevoorradingen. En als dat nog niet voldoende is om u na de lange winter terug uit uw kot te lokken, is er ook nog de gezellige après-bike om over uw exploten na te kaarten.

Klassieker van het Goede Doel – 9 april

De Klassieker van het Goede Doel is een groot fietsevent als blijvend eerbetoon aan eregouverneur André Denys. Organisator WTC de Leierenners heeft het hart op de juiste plaats en kon zelfs in het coronavoorjaar 2021 6.290 euro ophalen voor de Back on Track foundation van tienkamper Thomas van der plaetsen. De organisatie heeft terug een uitdagend parcours uitgetekend in Vlaamse Ardennen en Pays des Collines. Nagenieten van uw tocht kan aan de democratische prijs van 1,50 euro per consumptie.   

Kwaremont Classic – 30 april & 1 mei

Vanuit Hoeve Vandewelle in Kuurne  kan men het tijdens het weekend van de Dag van de Arbeid fietsen over vier afstanden. De Oude Kwaremont ligt op de route, maar wie de kasseien wil vermijden, kan kiezen voor een alternatief traject. Na de rit wordt er natuurlijk nagekaart met een frisse Kwaremont van ’t vat. Deelnemende dames krijgen bovendien een leuke attentie.

Tour Des Collines/Grinta! Challenge – 7 mei

De Grinta! Challenge is de geknipte toertocht voor wie niet bang is van wat hoogtemeters. Dwars doorheen het prachtige heuvelland van Pays des Collines, de streek van Ellezelles, Flobecq en Frasnes-Lez-Anvaing, krijg je een aantal stevige kuitenbijters zoals le Col de la Croix Jubaru, le Mont de Mainvault en la Haizette, voor de wielen. Steek daarom de taalgrens over en laat je verrassen door het charmante karakter en de prachtige panorama’s van deze fraaie fietsstreek. De Grinta! Challenge maakt ook in 2022 deel uit van de Proximus Cycling Challenge.

Vlierbeekriders Classic – 25 juni

Aan de vertrouwde startplaats van de Vlierbeekriders – de Abdij Van Vlierbeek – neemt de wielertoeristenclub uit Kessel-Lo de fietsers op sleeptouw over de Hagelandse heuvels. Spaarzaam omspringen met de krachten is aangewezen want de kuitenbijters kunnen pittig zijn. De editie vorig jaar – met sneak preview van het WK-parcours – werd helaas afgelast. Misschien dat het er in 2022 wel in zit…

In Het Wiel van Het Ventiel – 9-10 juli

Het Ventiel Cycling Team wil met zijn ‘in Het Wiel van Het Ventiel’ klassieker jongdementie onder de aandacht brengen. De opvolger van de Peugeot Classics Vandecasteele ondersteunt vereniging Het Ventiel, dat door middel van buddywerking activiteiten aanbiedt voor mensen met jongdementie.

Hellingenroute Heuvelland – 14 augustus

40 hellingen (op 115 km) of 21 helllingen (op 58 km) is wat de Hellingenroute Heuvelland u voorschotelt. De Vrienden van de vaste Hellingenroute organiseren deze tocht langs en over ‘de schreve’ in samenwerking met de gemeente Heuvelland. Grijp bij aankomst in Kemmel zeker niet naast de gelegenheid om uw hellingenavontuur te laten vereeuwigen met een podiumfoto.

Belgian Cycling Ride – 20 augustus

Vanuit het hoofdkantoor van Belgian Cycling in Tubeke fietst u door een verrassend en ongekend stukje Waals-Brabant. De regio biedt een oeverloos rustig en autoluw, golvend landschap met onverwacht pittige en uitdagende klimmetjes. Een rit met een tricolore randje, op en rond de taalgrens.

Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour – 20 augustus

Andrea Tafi mag dan Parijs-Roubaix en de Ronde op zijn conto hebben staan, deze toertocht doet toch eerder denken aan zijn winst in de Ronde van Lombardije. De toer verkent de hellingen van de Condroz, waarbij de hoogtemeters mooi oplopen. Het motto van de Mapei-ploeg – “vincere insieme” – indachtig kunt u in het gezelschap van de voormalige Italiaanse kampioen dit traject afleggen.

Transplantoux Classic – 3 september

Gegroeid uit een belofte van een transplantatie-arts aan een patiënt om samen de Ventoux te beklimmen, plaatst de organisatie Transplantoux orgaandonatie én bewegen op het voorplan. Deze toertocht ondersteunt de organisatie in de wetenschap dat samen regelmatig bewegen lichaam en geest gezond houden.

De Limburg Fietsvierdaagse – 8-11 september

Begin september is Lanaken de uitvalbasis voor vier dagen vol fietsplezier in fietsparadijs Limburg. Elke dag ontdekt u een nieuw magisch landschap en regio. Door de diversiteit aan routes leert u Limburg in al zijn facetten kennen. Zo maakt u kennis met het Nationaal Park Hoge Kempen, proeft u van het wonderlijk Rivierpark Maasvallei, snuift u de frisse lucht op in Haspengouw en tot slot doorkruist u het Mergelland. Wie liever de bossen onveilig maakt op de mountainbike kan dat op een route van 35 km of met de marathon van 80 km. Tot slot kunnen de kleinste deelnemers zich helemaal uitleven op de cyclo-kidstocht van 25 km. Kortom, voor ieder wat wils!