Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Continental lanceert crèmekleurige Grand Prix 5000 in Tour-stijl

In navolging van diverse andere bandenmerken komt nu ook Continental met een skinwall, oftewel een buitenband met een gekleurde wang. Het gaat om de Continental Grand Prix 5000, die tevens een ‘Tour de France-jasje’ aantrekt. Hij wordt namelijk in samenwerking met de Ronde van Frankrijk gelanceerd. De Special Edition Tour de France 2020 is de officiële naam.

Deze speciale uitvoering – handgemaakt in Duitsland – geeft een vervolg aan het succes van de Continental Grand Prix 5000. Een belangrijk kenmerk van de Tour-racefietsband is de crèmekleurige wang, ook wel skinwall genoemd. Onder sportieve fietsers is de skinwall op dit moment een grote trend. Om die reden heeft Continental hierop ingehaakt bij de ontwikkeling van deze limited edition rond ‘s werelds belangrijkste wielerevenement. Op de crèmekleurige wang prijkt ook het logo van de Tour de France.

Nieuwe technologieën

In technisch opzicht onderscheidt de Grand Prix 5000 Special Edition Tour de France 2020 zich nadrukkelijk van de Grand Prix 4000 (de voorganger van de ‘5000’) dankzij de toegepaste Active Comfort Technology en Lazer Grip Technology. De Active Comfort Technology in de Grand Prix 5000 zorgt voor absorptie van schokken en trillingen en verhoogt daarmee het comfort tijdens het fietsen.

Met de Lazer Grip Technology gaat Continental op het gebied van grip een stap verder. Deze microprofielstructuur wordt door een laser in de wang van de band gebrand. Dat geeft extra grip in bochten, doordat de schouders van de band licht worden opgeruwd. Normaliter ontstaat zo’n opgeruwd loopvlak pas na het eerste gebruik, maar dankzij de Lazer Grip Technology bijten ook nieuwe Grand Prix 5000-banden zich direct vast in het asfalt.

Veel grip, lage rolweerstand

De Special Edition Tour de France 2020 vertrouwt verder op de bekende bandtechnologieën van de Grand Prix 5000. Eén ervan is de BlackChili-compound, bedoeld voor een optimale mix van lage rolweerstand, veel grip en beperkte slijtage. Lekbescherming is er dankzij Vectran Breaker, zonder dat de band daardoor stug wordt. Dankzij het soepele materiaal blijft de optimale, lage rolweerstand tegelijkertijd gewaarborgd.

Verkrijgbaar bij fietsspeciaalzaken

De Special Edition Tour de France 2020 van de Continental Grand Prix 5000 is vanaf nu verkrijgbaar bij fietsspeciaalzaken in de Benelux (consumentenadviesprijs: 69,95 euro). De buitenband is er in een beperkte oplage en wordt eenmalig geproduceerd.