Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Contador rijdt laatste koers op speciale Trek

Nog drie weken en dan is het gedaan met de wielerloopbaan van Alberto Contador. Na de Vuelta houdt de Spanjaard het voor gezien. Voor Trek is het naderende afscheid reden om Contador te eren met een speciale Trek Emonda SLR.

De Spaanse renner van Trek-Segafredo heeft volgens Trek altijd een hechte band gehad met het Amerikaanse fietsenmerk. In alle grote ronden – de Giro, Tour en Vuelta – reed hij op een Trek naar de eindoverwinning.

Al bij de ploegenpresentatie in het Franse Nïmes, waar het peloton vandaag vertrekt, onthulde Contador het afscheidscadeau. Mooie details zien we op de zadelbuis. Voorop staan het landoppervlak van Spanje, Frankrijk en Italië, achterop zien we de prijzen die Contador in de nationale ronden van de desbetreffende landen wegkaapte.

Ook mooi: op het frame staat de Spaanse tekst ‘querer es poder’. Dat betekent zoveel als: waar een wil is, is een weg. Het is de persoonlijke slogan van Contador. Veel mensen zullen hem blijven herinneren als een immer strijdlustige renner, die nooit te beroerd was om de aanval te kiezen.

Grote resultaten
“Deze fiets is een enorme verrassing voor me. Ik ben heel blij dat ik er m’n laatste Vuelta mee kan rijden”, zegt Contador. “Mijn eerste grote resultaten behaalde ik op een Trek. Daarbij springt de Tourzege van 2007 er echt uit. Het is ook Trek waarmee ik m’n laatste grote ronde rij en waarop ik afscheid neem van mijn professionele carrière. Dat is voor mij van grote betekenis.”

Ook in 2009 won Contador de Tour met Trek. In 2008 had hij met het Amerikaanse merk succes in de Giro en Vuelta. In de andere grote ronden waar de Spanjaard de sterkste was, fietste hij met Specialized.

Winnen in Vuelta
In Nîmes maakte Contador inmiddels duidelijk dat we, als het aan hem ligt, de nieuwe Trek Emonda SLR veelvuldig in beeld zullen zien tijdens de Vuelta. “Het is weliswaar een droom om in deze ronde af te zwaaien, maar dat doe ik zoals altijd met dezelfde doelstelling: ik kom om het eindklassement te winnen.”