Deel dit artikel:

Complete fietsoutfit in de Race Rainbag van Scicon

Nu ook verkrijgbaar voor consumenten

Vanaf nu ook verkrijgbaar voor consumenten: de Rainbags waar profrenners al een tijd lang gebruik van maken om hun fietsuitrusting netjes geordend te houden. Grinta! ontving al een gepersonaliseerd exemplaar, en is (wild)enthousiast over het gemak ervan.

De Italiaanse fietskoffers- en –tassenspecialist Scicon voorzag in de voorbije Tour de France zijn profteams van handige tassen om een complete fietskledingkit gemakkelijk in op te bergen. De Rainbag heeft twee boven-, twee onder- en twee zijvakken met elk een eigen bestemming: er zijn gelabelde vakken voor Warmers, Rainjackets + Vests, Shoes + Covers, Jerseys + Shorts, Gloves en een gaasvak voor overige spullen (of voor natte outfit, zodat er wat verluchting kan plaatsvinden).

Voor de verzorgers van profteams zijn de tassen best wel een uitkomst omdat op elke tas de naam van de renner gedrukt is. Op die manier is onmiddellijk duidelijk waar gezocht moet worden als renner A of renner E in de wedstrijd vraagt om een regenjackje of handschoenen aangereikt te krijgen.  

Grinta! kreeg een gepersonaliseerde Race Rainbag toegestuurd, helemaal naar wens ‘afgemonteerd’ met naam, vlag en logo. De Rainbag blijkt deksels handig te zijn! In opgevouwen toestand past de Rainbag in een A4-envelop (zo arriveerde hij per post), in vol ornaat uitgevouwen pasten er zonder veel moeite een set hoge winterschoenen in, plus winterhandschoenen, winterjack, overschoenen, ondershirt, armwarmers en beenwarmers, fietsbroek en fietsshirt. Een Sportful Hotpack paste er ook nog wel bij en een compact-camera eveneens. En dat allemaal in het bescheiden formaat van 25x25x45 cm! De tas blijkt perfect te passen in een loos plekje hier of daar in de auto, of tussen het frame, als die volgeladen zit met twee of drie fietsen + de nodige tassen van fietsmaten.

De Rainbag is gemaakt van stevig cordura textiel. De bloktandritsen zijn solide en plat, de prints zijn stevig aangebracht. Het zijvak voor schoenen (met meshvakje binnenin waar overschoenen in passen) is diep, het zijvak (gaasvak) daartegenover is ondieper, en de vier kledingcompartimenten boven en onder passen daar netjes omheen. De enige aanmerking die we na een tijdje gebruik hebben is de labeling: we hadden liever ‘broek + shirt’ bovenop de tas zien staan in plaats van aan de onderkant, en we zouden ook de andere labels elders plaatsen. Maar voor verzorgers die regenjacks of armwarmers aannemen tijdens de koers en moeten opbergen achterin de kofferbak zal het dan weer handiger zijn om de bovenvakken te kunnen gebruiken, zoals nu het geval is.

De Race Rainbag is verkrijgbaar in de verschillende uitvoeringen die voor de door Scicon gesponsorde profteams zijn gemaakt, waaronder die van Etixx-QuickStep.
Omdat de Rainbag liefst 6 ritsen heeft is de productietijd navenant lang en dat betekent dat een weggeefprijs niet aan de orde is: een bag kost 120 euro. (RVS)