Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Comfortabel zwanger op de fiets met Veloine

Het is niet elke zwangere vrouw gegeven om ver in de zwangerschap te kunnen blijven fietsen. Wie dat wel kan, graait soms in de kleerkast van de fietsende partner voor oversized kleren die niet rond de buik knellen. Het jonge Duitse fietsmerk Veloine komt met een setje op de markt, speciaal voor zwangere buiken en kaapte er op Eurobike 2021 al meteen een award mee weg.

Veloine werd in 2019 gesticht in Munchen en kaapte datzelfde jaar op de beurs Eurobike meteen een prijs weg als opvallende start-up. Dit jaar sleepte het merk er opnieuw een gouden innovatie-award in de wacht. Nu zijn er wel meer merken die zich uitsluitend op de markt van vrouwelijke fietsers gooien en claimen dé perfecte kledij te hebben die comfort, prestatie en looks combineert. Toen Veloine ons contacteerde om te vragen of we hun kledij eens aan een test wilden onderwerpen, vroegen we dan ook meteen argwanend naar wat hen zo uniek maakt. Hadden ze iets in hun gamma dat eruit springt? Bleek dat ze net met iets speciaals op de markt kwamen. Een setje van zwangerschapskledij voor de fietsende vrouw, waarbij de kledij mee met de buik kan groeien. Niet alle zwangere vrouwen slagen erin om zonder pijntjes lang te blijven fietsen.

Wie het geluk heeft om wel nog lange tijd ritjes te kunnen maken, weet vaak niet goed wat te dragen. In een pril stadium lukt het nog wel om hun eigen, meest ruime kledij aan te trekken, maar daarna proberen ze zich vaak te behelpen door een maat groter te bestellen of ruimere fietskledij te lenen van de echtgenoot of een vriendin met een maatje meer.

Proefkonijn

Omdat we bij Grinta! niet meteen een zwangere redactrice hebben rondrijden, klampten we Ine Bruggeman aan, de vriendin van profrenner Laurens De Vreese. Tijdens de test met een mooi bol buikje, intussen al bevallen van een flinke zoon. Ine ging in de Veloine-tenue de weg op. En dit zijn haar bevindingen.

“Bij het openen van het pakje zag ik een mooie kit met goed uitziende kwaliteit, dus veelbelovend en motiverend was het wel. Mijn voorgevoel was correct. De naden zitten goed, de stof is zacht en tegelijk doorlaatbaar met dus een goede ventilerende functie. De broek is een typische zwangerschapbroek met een buikelastiek waar rek op zit. Die elastiek biedt zwangere vrouwen heel wat comfort en ondersteunt de babybelly zoals het moet waardoor je een comfortabel en veilig gevoel hebt. Ik ging zelfs nog een kort eindje fietsen toen ik al 37 weken was. Ik ben nogal een hardrijder, dus die combinatie zwanger zijn en fietsen was persoonlijk nogal een uitdaging.”

Zwart slankt af

En wat met de looks? “Persoonlijk vind ik het classy design een grote meerwaarde. Hoewel fleurige pastelkleurtjes hip en trendy zijn, vind ik het een verstandige keuze van Veloine om voor klassiek zwart met donkergrijs/blauw lijnenspel te kiezen. Daardoor wordt de omvang van de buik zeker niet benadrukt, maar eerder afgezwakt.”

Ine raadt geïnteresseerde dames wel het volgende aan: “Met betrekking tot de maat moet ik opmerken dat deze vrij groot uitvalt. Normaal rij ik met maat small, maar een XS was voor mij allicht een betere keuze geweest zodat de mouwen en broekspijpen beter aansluiten. Bij een S valt dit iets te los en is dus minder aerodynamisch. Dat is weliswaar minder een probleem bij ontspannen ritjes aan een rustig tempo.”

Algemene conclusie van Ine: “Zeker en vast een geslaagde uitvoering en absoluut aan te raden voor vrouwen die graag rustig blijven doorfietsen. Vrouwelijk en elegant design en hoogtechnische kwaliteit.”

Gerelateerde artikels