Deel dit artikel:

Collector’s item: MvdP-zadel geïnspireerd op zege in Ronde

Als we de hoogtepunten van het wielerseizoen 2020 oplijsten, dan krijgt de Ronde van Vlaanderen daarin absoluut een plaats. Selle Italia liet zich inspireren door de overwinning van Mathieu van der Poel en ontwierp een speciaal zadel.

Nu het jaar op zijn einde loopt, heeft Selle Italia nog eens uitgepakt met iets speciaals. De Italiaanse fabrikant ontwierp een fraaie uitvoering van de Flite Boost, geïnspireerd op de zege van Mathieu van der Poel in Vlaanderens Mooiste 2020. In het zwartgele ontwerp is er een prominente plaats voor de Vlaamse leeuw, evenals de officiële hashtag van de Ronde van Vlaanderen (RVV20). De handtekening van de toprenner ontbreekt niet. Selle Italia belooft dat de zadels persoonlijk worden gesigneerd.

Gelimiteerde oplage

Op het zadel staat duidelijk vermeld dat het om een gelimiteerde oplage gaat. Selle Italia heeft er precies 104 van laten maken. Die hoeveelheid is gebaseerd op het aantal edities dat de Ronde van Vlaanderen tot dusver heeft gekend. Op de achterkant staat een label met het serienummer vermeld, precies zoals dat met kunstwerken gebeurt.

Speciale verpakking

Voor de gelegenheid heeft het bedrijf uit het Italiaanse Asolo een zeer speciale verpakking ontworpen. Die bevat alle informatie over de Ronde van Vlaanderen, Van der Poel en het zadel Flite Boost. Dat alles moet het unieke karakter van de gebeurtenis extra benadrukken.

Reserveren

De verkoopprijs van deze bijzondere Flite Boost #RVV20 Limited Edition in de uitvoering Kit Carbonio Superflow (idmatch L3) bedraagt 399,90 euro. Het exclusieve zadel is vanaf nu uitsluitend online te reserveren op de officiële website van Selle Italia. Er gaan er 103 in de verkoop. Nummer één is bestemd voor Van der Poel zelf.