Deel dit artikel:

CloseTheGap ontwikkelt speciale stuurdop met en voor Team Jumbo-Visma

Op verzoek van Team Jumbo-Visma heeft CloseTheGap een speciale stuurdop ontwikkeld: de SaveMyBar. Die moet op meerdere manieren bescherming bieden.

Het Nederlandse bedrijf CloseTheGap, bekend van onder meer de HideMyBell, brengt met de SaveMyBar een lichtgewicht, goed vastzittende beschermer van het stuur. De onzichtbare bumper weegt 8 gram (per set), je dient hem aan de uiteinden van het stuur te monteren.

De twee vleugels en het stuurdop-einde zorgen er effectief voor dat bij een schuiver het stuuruiteinde beschermd wordt. De dop is namelijk net iets groter dan de diameter van de stuurbuis. Ook is er bescherming zodra je de fiets tegen een muurtje parkeert. De dop blijft dan goed op zijn plaats zitten.

De stuurdop is niet alleen goed om het stuurlint op zijn plaats te houden, maar komt uiteraard ook de veiligheid ten goede. Bij een onfortuinlijke valpartij krijg je niet het harde stuur tegen je lichaam. Een open stuurbuis zou voor behoorlijk wat malheur kunnen zorgen, vandaar dat een dop een vereiste is voor elke wielrenner.

De stuurdop past op alle racefietssturen. Je monteert hem met tape aan het stuur. Vervolgens knip je het einde van het stuurlint scheef af en wikkel je het stuurlint erom heen. Van de buitenkant is de SaveMyBar niet te zien, zodat het stuur geen andere vorm of ander aanzicht krijgt. Onderstaande video met een mechanieker van Team Jumbo-Visma toont hoe de montage in zijn werk gaat.

Tijdens de Tour de France die voor Team Jumbo-Visma succesvol verloopt, heeft de stuurdop een aantal keer zijn nut bewezen. De ploeg heeft er tijd en geld mee bespaard. De mechaniekers hoefden na valpartijen immers geen nieuw stuur te monteren, er kon gewoon een nieuw stuurlint op. Het is zeker voordelig als je je beseft dat er veel kabels binnendoor lopen, wat vervanging van een stuur extra tijdrovend maakt.

De SaveMyBar is er in het zwart en in het iconische geel van de leiderstrui. Een set kost 9,95 euro. Ga voor meer informatie naar de website van CloseTheGap.